El trajecte amb bus fins a Barcelona costarà la meitat

A partir del juny, la demarcació incorporarà la tarjeta T-10/120, que permet fer 10 viatges en 120 dies | Els bitllets costaran entre 5 i 12 euros i afecten la Selva, Alt i Baix Empordà, Garrotxa i Pla de l'Estany

Redacció
06 de febrer del 2015
Actualitzat el 09 de febrer a les 10:12h
Santi Vila, presentant a Girona la nova T-10/120
Santi Vila, presentant a Girona la nova T-10/120 | Gencat

Santi Vila, presentant a Girona la nova T-10/120 Foto: Gencat

 
Les comarques gironines redueixen considerablement el preu per viatjar fins a  Barcelona. A partir del mes de juny, la demarcació incorpora la nova tarjeta T-10/120, que redueix un 50% els bitllets. El títol de transport T-10/120 permet fer 10 viatges en 120 dies.

La targeta s'aplica als trajectes entre Olot i Barcelona passant per Bracons, Banyoles i Santa Coloma de Farners. També els d'entre Figueres i Barcelona, Sant Hilari Sacalm i Barcelona i la Costa Brava i Barcelona. El preu va des dels 6 euros fins als 12 en funció del viatge.
 
La targeta T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta.
Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos.

Inversió d'1 milió d'euros

Avui al matí, el conseller de Territori i Mobilitat, Santi Vila, ha presentat els nous abonaments que també afecten altres línies de les comarques gironines. El departament calcula que se'n beneficiaran mig milió d'usuaris de 50 municipis de la demarcació i suposa una inversió d'1 milió d'euros per part del govern.
 
Actualment, la targeta T-10/120 està estesa a tot el Pirineu lleidatà, així com a bona part de les comarques centrals i en els trajectes interns de les quatre comarques de  les Terres de l'Ebre (Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Montsià i Terra Alta). Ja està implantada en els itineraris entre Barcelona i el Berguedà, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Cerdanya, Val d'Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. També entre el Lleida-la Val d’Aran, Lleida-Alt Urgell i Lleida-Alta Ribagorça.