Els enginyers gironins defensen El Bulli Foundation

El col·legi professional considera que el projecte "només té sentit" si es fa a la cala Montjoi

E. P.
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:19h
El Col·legi d'Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Girona s'ha sumat a les veus que defensen la construcció del Bulli Foundation de Ferran Adrià al Cap de Creus. En un comunicat, han destacat que aquest projecte d'Adrià "només té sentit" si es construeix en Cala Montjoi, ja que tots els èxits del xef s'han produït en aquesta finca i aporta un valor afegit pel territori.

Des del punt de vista tècnic, han subratllat que el disseny del Bulli Foundation "està ben resolt", per la seva concepció d'arquitectura mediterrània i perquè suposa una millora de la finca. Alhora, recorden que és una oportunitat per millorar l'entorn, la massa vegetal, la fauna terrestre i marítima, i les edificacions i instal·lacions existents i ja obsoletes.

Tot i això, el Col·legi d'Enginyers de Girona destaca que cal millorar la mobilitat i accessibilitat de la zona, que actualment planteja problemes en cas d'evacuació de persones i plantejaria dificultats d'accés en cas d'incendi. Acaba el comunicat recordant que les finques on es desenvoluparà el Bulli Foundation són privades, la inversió també ho és, i preveu cedir les instal·lacions a la Generalitat sense "cap cost per al ciutadà".