Les unitats d'hemodinàmica del Trueta obriran les 24 hores a mitjans de febrer

E. P.
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:26h
Les unitats d'hemodinàmica dels hospitals Joan XXIII de Tarragona, Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona esperen obrir les 24 hores a partir de mitjan febrer per reduir el temps de resposta davant d'un infart, segons ha previst el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.

En declaracions a TV3, el conseller ha desvinculat l'ampliació de l'horari amb la mort d'un home de Tarragona el dia de Nadal mentre era traslladat a l'Hospital de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). 

"El 29 de gener tindré la data de reobertura, que serà en les pròximes setmanes; no tardarem gaire perquè ja estem en la fase d'organització i tècnica de posar en marxa tot això", ha assenyalat Boi Ruiz. I ha afegit: "El dia 29 li diré, probablement, que es reobriran els serveis en les pròximes dues o tres setmanes", el que situaria l'ampliació en la segona o tercera setmana de febrer.

Ha situat la mesura en un compromís d'avaluació de la necessitat d'obrir les 24 hores en les esmentades zones, i l'octubre del 2014 ja es "va ratificar" la decisió d'ampliar horaris, ha dit Ruiz, qui ha destacat que el protocol Codi Infart, situa Catalunya en segon lloc de supervivència després d'un infart a Europa, després de Dinamarca.