El «Girona power» s'organitza

Neix el Club Trail Running Girona per aplegar els practicants de curses i esquí de muntanya | El club compta amb un potent equip de competició amb Toti Bes, Tina Bes i Joel Jaile, entre altres

Toti Bes encapçala l'equip de competició del Club Trail Running Girona
Toti Bes encapçala l'equip de competició del Club Trail Running Girona | Josep Maria Montaner
Arnau Urgell
23 de desembre del 2014
Actualitzat el 24 de desembre a les 11:19h

Toti Bes, guanyador TransGavarres de la Cursa de Muntanya de Girona Foto: Josep Maria Montaner


Els corredors gironins han tancat una gran temporada amb podis a Chamonix o victòria a l'ultratrail més llarga d'Europa. Ara, aquest “Girona power” s'ha organitzat en forma de club. Fa pocs dies va néixer el Club Trail Running Girona que pretén aplegar tots els corredors i esquiadors de muntanya de la ciutat a banda de crear un potent equip de competició liderat per Toti Bes.

La nova entitat –que ha nascut a l'empara del Club Esquí de Girona- l'han impulsat un grup d'atletes, organitzadors de curses, empresaris, autònoms i periodistes. Ràpidament ha aplegat una cinquantena de socis i aquest cap de setmana ja va organitzar una activitat: un entrenament a Rocacorba, seguint l'estela de la popular cursa que s'hi disputarà al febrer.

“El club vol anar més enllà de competicions”, explica Tapi Carreras, de la junta de la nova entitat. “Aquest cap de setmana vam ser una quarantena entrenant molts dels quals ni ens coneixíem”, afegeix. En aquest sentit s'adrecen a “gent de Girona que vol córrer i no sap on o amb qui, i que amb el nou club veu que es poden organitzar sortides senzilles, descobrir camins, rutes, corriols...”.

Els impulsors del club tenen previst programar entrenaments a la ciutat de Girona, sortides al Pirineu i altres muntanyes, xerrades, clínics i activitats per a tots els nivells. A més, evidentment, participaran en curses. “Volem fer massa social amb el nom de la ciutat, que les victòries siguin de Girona i que no parin d'entrar corredors del club a la meta tant els primers com al mig o al final”, assenyala Carreras.

De fet, el club tindrà un potent equip de competició liderat per Toti Bes –guanyador de la CCC el 2013 i tercer classificat a la TDS d'enguany- que comptarà, entre altres, amb David Coma, Tina Bes, Joel Jaile, Adrià Canimas, Jaume Cornellà, Eugènia Miró, Ignasi Riuró, Zoel Codolà, Sergi Bassas i Pere Letamendi. És aquesta vessant la que encara s'està definint però l'objectiu és que –més enllà dels patrocinadors col·lectius o individuals- es porti el nom de Girona arreu. El color del club encara no està tancat –tot just tenen una setmana de vida- però no serà el taronja d'Esports Nabes, una marca que molt probablement patrocinarà l'equip de competició.

El nou club tramita les llicències de la FEEC: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 13 del matí i dimarts i dijous de 18 a 21 del vespre al telèfon 972.203.802.

Zoel Codolà és un dels integrants del nou club gironí. Foto: Josep Maria Montaner