Cinc exregidors del PSC a Girona passen a ser no-adscrits

Els socialistes, que fa quatre anys van treure set regidors, es queden amb una única representant al consistori

Redacció / ACN
15 de desembre del 2014
Actualitzat el 17 de desembre a les 10:54h
Sílvia Paneque, a la dreta, és l'única regidora que manté el PSC a l'ajuntament
Sílvia Paneque, a la dreta, és l'única regidora que manté el PSC a l'ajuntament | Carles Palacio

Pia Bosch era fins ara la portaveu del PSC a l'ajuntament de Girona. Foto: Carles Palacio


El cinc regidors que es van donar de baixa del PSC han decidit seguir la demanda de l'agrupació socialista de Girona i han abandonat la formació. A finals de novembre, Pia Bosch, Xavier Amores, Àngel Quintana, Joaquim Bonaventura i Amèlia Barbero van estripar el carnet del partit, mantenint l'acta de regidors a l'ajuntament de Girona. El PSC els va demanar que retornessin l'acta, però ells van mantenir la voluntat de seguir al consistori.

A partir d'ara i fins les properes eleccions municipals, treballaran com a regidors no adscrits. Tots ells han lamentat els fets i han assegurat que es tractava "d'un pas dur i dolorós" que han hagut de prendre després que la formació "els expulsés" del partit. D'aquesta manera, el PSC, que ha tingut l'alcaldia durant gairebé trenta anys a la ciutat de Girona, es queda amb una única regidora a l'ajuntament: Sílvia Paneque. El 2011, van perdre les eleccions davant Convergència i Unió amb set regidors. D'aquests, una (Glòria Plana) ja va passar a ser no-adscrita al juliol i els altres cinc s'han donat de baixa ara.

Els representants dels cinc exsocialistes que passen a ser no-adscrits han assegurat que han rebut el suport de 21 exregidors o exalcaldes com Joaquim Nadal, Anna Pagans o l'exconseller Joan Manuel del Pozo.
 

Sílvia Paneque és l'única regidora que manté el PSC a l'ajuntament. Foto: Carles Palacio