Cap de setmana d'estrenes en català

Diversos cinemes de Catalunya acolliran, gràcies al suport del Departament de Cultura, les pel·lícules 'Jauja' i 'Les aventures de l'Emil'

Josep Prat
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:52h
Aquest cap de setmana diverses pantalles de Catalunya projectaran dos films doblats en català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Demà divendres, 12 de desembre, s’estrenarà Jauja i dissabte 13, Les aventures de l’Emil.
 
Les aventures de l'Emil
 
Film d’animació infantil basat en un dels personatges d'Astrid Lindgren, autora de personatges com Pippi Langstrum. L’Emil viu amb la seva família i és un noi a qui li agrada molt ajudar, però sovint la seva amabilitat el porta a fer trapelleries. És per això que l’enviaran al magatzem de la llenya, on estarà assegut en silenci tallant figures de fusta. Aviat algú el deixarà sortir i s’empescarà una nova trapelleria.
 


En aquest cas, el film es podrà veure a les sales: Boliche Cinemes (Barcelona); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Cinema Rambla de l'Art de (Cambrils); Cinema Casal (Agramunt). A patir del 20 de desembre es podrà veure també al Teatre Cinema Armengol (Bellpuig) i al Cinema Truffaut (Girona)

Jauja

En aquest cas, 'Jauja', interpretat per Viggo Mortensen, és la terra mitològica de l’abundància i la felicitat. A l’antiguitat es van iniciar moltes expedicions per descobrir aquesta terra i la llegenda va créixer amb el temps. L’únic que se sap amb seguretat és que tot els que van intentar trobar aquest paradís es van perdre.  
El film es podrà veure a les sales: Cinemes Boliche (Barcelona); Cinemes Balmes (Barcelona);  Zumzeig cinema (Barcelona) i Cinemes Truffaut (Girona).