Les empreses gironines innoven més que les catalanes i europees

Redacció
03 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:54h
L'estudi Diagnosi estratègia i potencial de desenvolupament del sistema territorial d’innovació de la demarcació de Girona conclou que la intensitat d'innovació de les empreses gironines és superior a la mitjana catalana i europea. El document descriu i analitza la situació de les activitats innovadores a la demarcació de Girona i formula una proposta de les estratègies més eficaces en l’eventual intervenció de la Diputació de Girona en l'àmbit de la innovació.

El treball s'ha realitzat durant els tres primers trimestres de 2014 i ha contemplat fonamentalment quatre aspectes: les activitats innovadores de les empreses, la presència en els clústers productius, les activitats d'innovació de les Entitats Locals i la percepció dels actors del sistema d’innovació presents a la demarcació.

Segons l'INE, 262 empreses gironines desenvolupen activitats innovadores, que representen el 14,3% del total d’empreses analitzades de la demarcació. Aquestes han gastat més de 90 milions d’euros en activitats innovadores –prop d’un 2% de la seva xifra de negocis-, amb un pes predominant (el 63%) en R+D.