El PSC no exigirà l'escó a Marina Geli i Núria Ventura

La portaveu del partit, Esther Niubó, creu "raonable" que segueixin formant part del grup mentre respectin la disciplina de vot

Josep Prat
25 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:50h
La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha anunciat aquest dilluns que el partit no exigirà a l'exconsellera Marina Geli i Núria Ventura, que deixin l'escó. A més a més, Niubó ha assegurat que "respecta" la decisió de les dues diputades de deixar la formació per marxar a fundar-ne una de nova. 

El partit entén que, mentre respectin la disciplina de vot al Parlament, és "raonable" que segueixin formant part del grup parlamentari que, si no, es quedaria amb 18 diputats, passant a ser quarta força per darrere del PP, que en té 19.

Geli, com va avançar dijous passat Nació Digital, va decidir estripar el carnet per les tensions internes amb l'aparell del partit. Acompanyada per Ventura, i amb la voluntat de fundar un nou partit per encarar unes hipotètiques plebiscitàries, l'exconsellera de Sanitat abandona les files de les quals ha participat durant els últims 30 anys i en què ha militat oficialment des del 1996.