De ratafia en ratafia fins al 9-N

Santa Coloma de Farners viu la 33a. edició de la Festa-Concurs de la Ratafia, en un cap de setmana marcat per l'actualitat política | Es presenta una ampolla creada a partir d'una recepta del 1842 | 25 elaboradors de productes gastronòmics amb ratafia

Gent tastant ratafies a Santa Coloma de Farners.
Gent tastant ratafies a Santa Coloma de Farners. | ACN
Redacció
07 de novembre del 2014
Actualitzat el 09 de novembre a les 8:37h


El 9 de novembre és una data que estava marcada amb vermell al calendari de la majoria de catalans des de fa gairebé un any. Però també estava marcada la mateixa data als calendaris dels amants de la ratafia, en tant que a la capital de la Selva, Santa Coloma de Farners, hi té lloc la 33a. edició de la Festa-Concurs de la Ratafia, la celebració degana dedicada a aquest licor genuïnament català.

Des del 1982, Santa Coloma difon i estén el gust per la ratafia amb novetats constants. Enguany, l'organització ha recuperat una de les tres receptes escrites per Francesc Rosquellas i Alomar el 1842. L'any 1997 es va elaborar la "Ratafia 1842" seguint una de les receptes. El 2002 es va elaborar la "Ratafia La Nou Verda" i, enguany, es completa la trilogia amb la "Ratafia 8 porrons", reelaborant així totes les receptes de Rosquellas. Amb aquesta recepta es tanca un cicle d’arqueologia ratafiaire, tres ratafies diferents de gust però d’una mateixa època.

Durant aquests dies, i fins al 23 de novembre, també es podran degustar plats relacionats amb la ratafia en més de 30 restaurants de la comarca, en el marc del programa "Ratafia al plat".

300m2 de ratafia

Fins diumenge, 9 de novembre, la plaça del Firal acollirà una carpa de 300 m2 que en què 25 elaboradors de productes gastronòmics amb ratafia hi mostraran les seves creacions. S'hi podrà degustar i aprendre, ja que hi haurà showcookings i presentacions durant el dissabte i el diumenge de la festa, i s'hi trobaran productes com el pa de ratafia, la infusió de ratafia, la melmelada de ratafia o el croissant de ratafia.