Les Fires de Sant Narcís acaben sense cap coma etílic

La nit de l'1 de novembre va ser la de major afluència, amb 25.000 persones a la Copa | L'ajuntament de Girona fa una valoració positiva de les Fires 2014

Redacció
05 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 15:53h
Les Fires de Sant Narcís van començar amb pluja de confeti després del pregó
Les Fires de Sant Narcís van començar amb pluja de confeti després del pregó | Carles Palacio

Pluja de confeti al pregó de les Fires de Sant Narcís de Girona. Foto: Carles Palacio


L'ajuntament de Girona fa una valoració més que positiva de les Fires de Sant Narcís 2014. Pel que fa a la seguretat han estat unes fires tranquil·les, sense que s'hagi produït cap coma etílic. Sí que els serveis d'urgències han atès 57 persones amb intoxicacions per haver consumit massa alcohol, 23 de les quals eren menors d'edat. La policia ha registrat 204 denúncies per delictes i faltes, 11 més que les fires del 2013.

Les Fires tanquen amb un èxit de participació. La nit de més afluència va ser la del dissabte 1 de novembre, quan 25.000 persones es van aplegar a la zona de la Copa per escoltar els concerts de Txarango i Zebda. Com explica la regidora d'Ocupació i Empresa de l'ajuntament de Girona, Marta Madrenas, "creiem que s'ha registrat el màxim històric d'afluència de públic pel que fa a aquest espai".

L'ajuntament està satisfet amb com han anat les Fires

Madrenas es mostra satisfeta per com han anat les fires de Sant Narcís: "Aquest any sí que han estat unes fires absolutament participatives i amb més afluència que mai". El consistori considera consolidats els nous espais musicals com la plaça de Sant Feliu i l'envelat de la plaça Miquel de Palol.

Aquest any s'ha provat, per primer cop, un sistema per gestionar els fluxos de vianants que assisteixen a la plaça de la Catedral per veure el pilar de 4 dels Marrecs de Salt pujant les escales i evitar, així, les aglomeracions. L'ajuntament assegura que el dispositiu ha estat eficaç i va garantir la mobilitat i la seguretat dels assistents.
 

Galeria de Fotos Pregó d'inici i Correfoc (Carles Palacio)

Galeria de Fotos Baixada per l'Onyar i Pilar a les escales de la Catedral (Carles Palacio)

 

Un dels 'vaixells' participants en la baixada pel riu Onyar. Foto: Carles Palacio