S'acaben unes Fires de Sant Narcís sense rastre de pluja

Aquest cap de setmana Girona s'ha omplert de visitants que no es volien perdre les Festes | Els firaires es queixen que han fet menys caixa que l'any passat

Redacció
03 de novembre del 2014
Actualitzat el 04 de novembre a les 17:12h
Baixada pel Riu Onyar, aquest dissabte
Baixada pel Riu Onyar, aquest dissabte | Carles Palacio

Baixada pel Riu Onyar, aquest dissabte. Foto: Carles Palacio



Amb els focs artificial les Fires de Sant Narcís 2014 posaven el punt i final. Ho feien en un cap de setmana en què la ciutat de Girona estava repleta de visitants. El dissabte, dia fort de les Fires, els cotxes omplien tots els racons dels carrers gironins, fins i tot els més allunyats del centre.

Han estat 10 dies de Fires, des que el 24 d'octubre el Cor Geriona i la Fundació Astrid-21 pronunciaven el pregó d'inici a la plaça del Vi. 10 dies de concerts, espectacles, atraccions, i activitats a l'aire lliure.

Les del 2014 seran recordades per unes Fires amb màniga curta. Les altes temperatures han provocat que aquest any pràcticament ningú hagi estrenat l'abric per Sant Narcís, com anys enrere era el tradicional.

Els firaires no fan caixa

Els firaires es queixen que han facturat un 30% menys que l'any passat i confessen no saber-ne el motiu, ja que el temps els ha acompanyat. Creixen els visitants, però les atraccions fan menys caixa. Més satisfets, en canvi, es mostren els hotelers. Molts d'ells aquest segon cap de setmana han penjat el cartell de complet.

Pel que fa a la Fira de Mostres, ha tingut 386 expositors, el que ha suposat un lleuger increment respecte la darrera edició i, a més, ha comptat amb un 17% més d'espai d'exposició. Aquest increment s'ha vist reforçat també per un augment de les oportunitats de negoci, segons han destacat els expositors. De fet, d'un primer sondeig entre els expositors de la Fira de Mostres, un 80% han manifestat la seva intenció de participar en la propera edició de la fira. En aquest sentit, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Joaquim M. Caula, ha remarcat que "la valoració global ha sigut un èxit" i ha afegit "els expositors marxen contents i hi ha hagut un flux continuat de visitants".
 

Recull de galeries de fotos de les Fires de Sant Narcís de Girona

Programa complet de les Fires de Sant Narcís 2014