La Cursa de Muntanya de Girona 2014 fa el ple amb 1.100 participants

Marc Pinsach, Toti i Tina Bes, Clàudia Galicia i Jess Andrews, principals noms d'una prova que arriba a la quarta edició amb tres recorreguts: 18, 26 i 66 quilòmetres

Arnau Urgell
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 31 d'octubre a les 16:48h
Marc Pinsach intentarà revalidar la victòria a la Cursa de Muntanya de Girona
Marc Pinsach intentarà revalidar la victòria a la Cursa de Muntanya de Girona | Bookeh Studio

Marc Pinsach intentarà revalidar la victòria a la Cursa de Muntanya de Girona. Foto: Bookeh Studio


Girona tancarà el proper diumenge 2 de novembre les Fires de Sant Narcís. Ho farà amb la Cursa de Muntanya de Girona, una prova que en tan sols quatre edicions arribarà a la xifra de 1.100 participants i amb grans noms a la línia de sortida com els de Marc Pinsach, Toti Bes, Tina Bes, Clàudia Galicia i Jess Andrews.

La Cursa de Muntanya de Girona està formada per tres recorreguts: l'Express –de 18 km i 800 metres de desnivell positiu-, el Trail –de 26 km i 1.400 metres- i la Trans Gavarres, de 60 quilòmetres i 2.000 metres-. Gerard Freixes de Klassmark, empresa organitzadora, explica que enguany s'ha optat per eliminar el traçat de 10 quilòmetres i ampliar el temps per acabar la modalitat Express. “Si algú la vol fer caminant, que pugui, però creiem que no tenia sentit un recorregut tant curt”, explica a NacióMuntanya.

Les inscripcions ja es van tancar fa uns dies amb un total de 1.100 participants. D'aquests, vora 450 disputaran cadascuna de les curses curtes mentre que uns 200 faran el trail de 66 quilòmetre, que travessa les Gavarres des de Palamós fins a Girona. “Segurament perquè coincideix amb Festa Major i és baixa muntanya tenim un públic molt heterogeni: des dels habituals a les nostres proves a gent que fa normalment asfalt, ciclistes i que tot just en fa una a l'any de muntanya”, assenyala Freixes.

Malgrat el gran nombre de populars, el cartell esportiu és de gran nivell. A la cursa més curta destaca la presència de Jess Andrews, campiona anglesa de cròs i parella del ciclista Dan Martin. Al Trail de 26 km el gran favorit és un Marc Pinsach que, malgrat que oficialment ha acabat la temporada, intentarà revalidar una victòria que el 2013 va compartir amb Oriol Cardona. En aquesta cursa els organitzadors també destaquen Tina Bes, la biker i esquiadora Clàudia Galicia així com Júlia Font en categoria femenina i Andreu Simó, el jove Marc Pérez i Alvaro Rance, en homes.

Finalment, Toti Bes és el gran favorit de la Trans Gavarres –l'any passat es va perdre i va acabar quart- però a davant tindrà un Xavi Llamas en plena forma, que encadena les darreres setmanes dues victòries a la versió curta de l'Ultra Guara Somontano i a la Terra de Comtes i Abats. Per darrera, també caldrà tenir en compte Xavi Padrós, Sergi Bassas i Ignasi Riuró.

Klassmark ha apostat darrerament per trails de 50-60 quilòmetres. “Crec que cada poble tingui una ultra de 100 no és sostenible”, assenyala Freixes tot recordant que, fins i tot, s'han acabat suspenent proves. “Molta gent agraeix una distància que et permeti ser a casa al vespre”, afegeix. La Cursa de Muntanya de Girona, que forma part del programa de les Fires i Festes de Sant Narcís, va viure un divertit aperitiu el passat dissabte amb la disputa de la tercera Catedral Sprint, consistent en pujar les escales de l’emblemàtica catedral de la ciutat.