Calendari laboral de 2015

Catorze dies festius, dotze de dilluns a dissabte, i dos que cauen en diumenge

per Redacció, 29 d'octubre de 2014 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Europa Press


Ja es coneix el calendari laboral per l'any 2015. A Catalunya hi haurà 14 dies de festa repartits pels dotze mesos de l'any: 12 dels quals entre dilluns i dissabte, i els altres dos, en diumenge (6 de desembre i 1 de novembre).


En total, són vuit dies festius comuns arreu de l'Estat i després quatre dies més en els quals només serà festa a Catalunya.  Els dies festius que no cauen en diumenge seran:

-1 de gener (dijous)

- 6 de gener (Reis, dimarts),
- 3 d'abril (Divendres Sant)

- 6 d'abril (Dilluns de Pasqua)
- 1 de maig (divendres)
- 24 de juny (Sant Joan, dimecres)
- 15 d'agost (dissabte)
- 11 de setembre (divendres)
- 12 d'octubre (dilluns)
- 8 de desembre (la Immaculada Concepció, dimarts)
- 25 de desembre (divendres)
- 26 de desembre (Sant Esteve, dissabte)

Macropont de l'1 al 6 de gener

Fa un parell d'anys el Govern espanyol i els agents socials van acordar reduir els ponts, amb la possibilitat de moure festius quan cauen entre setmana. Aquest any no farà falta.

Els tres dies que es va decidir que podrien ser susceptibles de modificació són el 15 d'agost, l'1 de novembre i el 6 de desembre, que aquest any cauen en cap de setmana en els tres casos. Aquí a Catalunya, a més dels dies festius de Setmana Santa i Nadal, el calendari inclou dos possibles ponts: el de l'1 (dijous) al 6 de gener (dimarts) i el del 8 de desembre (dimarts).

 

Participació