Girona, immersa enmig de les Fires de Sant Narcís

Fins el 2 de novembre, la ciutat ha programat més de 200 activitats

Redacció
27 d'octubre del 2014
Actualitzat el 29 d'octubre a les 14:15h
El pregó del cor Geriona i la fundació Astrid-21 donava el tret de sortida a les Fires
El pregó del cor Geriona i la fundació Astrid-21 donava el tret de sortida a les Fires | Carles Palacio

Pluja de confeti al pregó de les Fires de Sant Narcís de Girona. Foto: Carles Palacio


Des de divendres i fins aquest diumenge dia 2 de novembre, Girona es troba immersa en les Fires de Sant Narcís. La Festa Major de la ciutat començava amb un emotiu pregó a càrrec de la Fundació Astrid-21 i el Cor Geriona. Des del balcó de l'ajuntament, amb una plaça del Vi plena de Gom a Gom, Xavier Batallé d'Astrid-21, reivindicava el paper que juguen els afectats per síndrome de Down: "Fa 25 anys, la societat no es podia imaginar que poguéssim arribar a tot el que hem aconseguit durant aquests anys, i encara arribarem més lluny si la societat ens dóna l'ocasió de poder demostrar el que podem fer i les nostre aptituds". 

Acte seguit, els acords d'Alegria, de la veu de Geriona, encetaven la part més espectacle, acompanyats de fanalets encesos i un ball dels joves de la Fundació. El pregó va acabar amb Músic de Carrer, del grup Txarango, que va donar pas a la rauxa més pròpia de les barraques.

Diumenge va ser el torn de la diada castellera, amb un 3 de 10 dels Minyons de Terrassa i un 5 de 8 dels Marrecs de Salt. Aprofitant les temperatures estiuenques, els carrers estaven a vessar. Ahir, a la plaça de la Independència va ser el torn de la màgia de la bicicadabra de Fèlix Brunet, mentre un centener de participants corrien en la tercera edició de la Catedral Sprint, la cursa per pujar com més ràpid millor els graons de la catedral.

La programació forta vindrà dimecres, dia del Sant Patró i sobretot el cap de setmana. Encara han de passar per Girona Txarango, Sanjosex, Sílvia Pérez Cruz i Niña Pastori. També falta per veure el gran espectacle de carrer La Bella i les Bèsties i l'Acollona't 2014 a les escales de la catedral.
 

Recull de galeries de fotos de les Fires de Sant Narcís de Girona

Programa complet de les Fires de Sant Narcís 2014