Girona prohibeix que els alumnes utilitzin el mòbil als recintes escolars

Laura Alberch
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:31h
576_1365497705_Adri_Costa_MG_4869_Facebook_Mbil_Samsung_Android_2013
576_1365497705_Adri_Costa_MG_4869_Facebook_Mbil_Samsung_Android_2013 | Adrià Costa

Els mòbil només es podrà fer servir per aplicacions didàctiques. Foto: Adrià Costa


El Consell Escolar Municipal de Girona ha decidit prohibir l'ús del telèfon mòbil als alumnes dels centres de secundària, segons ha informat el 'Diari de Girona'. El reglament que s'ha aprovat especifica que cal apagar el mòbil en entrar al recinte escolar. "El mòbil no es pot fer present, ni visible, ni audible", excepte si els mestres ho autoritzen per a usos didàctics. 

Si un alumne incompleix aquesta normativa, se li requisarà el mòbil entre dos i cinc dies. Si hi hagués reincidència, la custòdia es podria allargar un mes o fins a final de curs. Per poder recuperar l'aparell, l'alumne haurà de superar una entrevista amb la família en la qual se li explicarà el reglament. 

El centre haurà d'informar d'aquestes normes a través de sessions de tutoria amb els alumnes i d'una carta de compromís signada pels pares. També s'oferirà formació a l'alumnat, famílies i professorat sobre l'ús de les noves tecnologies.

En declaracions a Catalunya Informació, Albert Bayot, director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, ha valorat positivament la mesura i ha explicat que "algunes aplicacions de l'aparell poden comportar riscos i altres poden ser beneficioses fins i tot per l'aprenentatge. Jo crec que el punt és aquest, l'equilibri".