L'expedició d'esquiadors gironins renuncia a pujar al Dhaulagiri VII

Les fortes nevades i els allaus dels darrers dies a l'Himàlaia fan desistir el grup encapçalat pel seleccionador Joan Cardona

Redacció
23 d'octubre del 2014
Actualitzat el 24 d'octubre a les 10:40h
Bona part de l'expedició catalana que volien anar al Dhaulagiri VII
Bona part de l'expedició catalana que volien anar al Dhaulagiri VII | FEEC

L'expedició d'esquiadors de muntanya catalans han renunciat a intentar l'ascens al Dhaulagiri VII, segons ha informat Catalunya Informació. Les raons han estat les fortes nevades dels darrers dies al massís de l'Himàlaia i, sobretot, els allaus que, en el cas de l'Annapurna, han provocat la mort d'un mínim de 41 alpinistes.

“Estem pendents de la meteorologia per poder marxar del camp base. Si no cau cap més nevada ho podrem”, ha afirmat Joan Cardona, seleccionador català d'esquí de muntanya i cap de l'expedició, en declaracions a Catalunya Informació. “Nosaltres vam arribar bé al camp base però amb tanta neu tot ha esdevingut perillós”, ha afegit.

Cal recordar que l'expedició que volia pujar al Dhaulagiri VII, un cim 7.246 metres del massís de l'Himàlaia, estava formada pel mateix Joan Cardona, els seus dos fills Nil i Oriol, els també gironins Gerard Vila i Àlex Masdeu, l'osonenca Marta Garcia, els pallaresos Marta Riba i Gerard Garreta, així com Mireia Miró, que s'hi va afegir des de Katmandú.