Més de 23.000 voluntaris inscrits per al 9-N

La Generalitat en va demanar 20.000 per garantir-ne la logística

Redacció
20 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:08h
Amb el ritme d'inscripcions que hi està havent, durant la  nit d'aquest diumenge a dilluns s'ha superat la xifra dels 20.000 voluntaris, que era la que havia assenyalat el govern de la Generalitat com a necessària per organitzar la jornada participativa del proper 9 de novembre. Ja hi ha inscrits 23.870 voluntaris. 

El ritme d'inscripció de voluntaris per a la consulta del 9 de novembre al web participa2014.cat continua sent molt alt. La Generalitat el va posar en marxa a les dues del migdia de divendres i, 48 hores més tard, ja hi havia 19.413 voluntaris inscrits. Els ciutadans que s'hi registrin faran funcions a les meses de votació, com la identificació dels votants, el recompte de paperetes i la formalització de les actes.
 
Entre els requisits es demana una edat mínima de 16 anys, nivell mínim d'estudis equivalent al graduat escolar i disposar d'un telèfon mòbil operatiu fins a la matinada de la jornada de la consulta. El Govern avisa que la participació no merita compensacions econòmiques ni dóna dret a cap permís laboral.
 
En la nova campanya informativa i de captació de voluntaris, el govern afirma que es necessiten uns 20.000 voluntaris, 3.000 dels quals haurien de ser funcionaris.