ADIF iniciarà el novembre les obres a l'entorn de l'estació gironina de l'AVE

L'Estat confia que al març el Parc Central torni a estar en condicions | Carles Puigdemont s'ha mostrat satisfet amb el «compromís i la concreció del ministeri»

Europa Press
17 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 12:15h
Girona vol que ADIF acabi les obres al voltant de l'AVE
Girona vol que ADIF acabi les obres al voltant de l'AVE | J. Mª Oliveras
El Ministeri de Foment s'ha compromès a començar aquest novembre les obres d'integració urbanística pendents, que formen part de la construcció de la línia de l'AVE, a la plaça Europa i el passeig Olot de Girona. L'Estat ha realitzat aquest anunci després de reunir-se amb representants de l'Ajuntament de Girona i de la Generalitat.

En un comunicat, Foment ha informat que es preveu que aquestes obres estiguin finalitzades el març. Segons el ministeri, als pròxims dies es presentarà al consistori una actuació de reposició, que s'està redactant des de Adif, en el sector del Parc Central de Girona, amb l'objectiu de portar a terme aquestes reformes a principis del pròxim any.

Foment també ha anunciat a la reunió que farà les actuacions necessàries, a la zona de Mas Gri de Girona, per prevenir les afectacions provocades pel temporal de pluja en el túnel urbà de l'AVE, que fa unes quantes setmanes va quedar inundat. A més, ha comunicat que està fent un estudi acústic sobre el viaducte de la línia convencional de tren.

Puigdemont, satisfet amb els compromisos de Foment

En declaracions als periodistes, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha valorat de manera positiva la reunió amb Foment, ja que ha destacat "el compromís i la concreció" que s'ha donat des de l'Estat sobre les obres pendents de l'AVE a la capital de província gironí.

Puigdemont ha assegurat que s'està "al tram final" d'aquestes obres i ha subratllat Adif és conscient que ha de fer mesures urgents per evitar una nova inundació en les vies de l'AVE, tot i que ha afirmat que la seguretat està garantida en la línia i que Foment respondrà la petició de la Generalitat sobre el pla de seguretat del túnel urbà.
 

L'estació de l'alta velocitat a Girona, buida Foto: Marina López