Gironins cap a l'Himàlaia

Una expedició de nou esquiadors de muntanya catalans intentarà l'ascens al Dhaulagiri VII | "Busquem experiència en alçada, la majoria no en tenim", assenyala Nil Cardona

Arnau Urgell
09 d'octubre del 2014
Actualitzat el 10 d'octubre a les 17:06h
Bona part dels membres de l'expedició catalana al Dhaulagiri VII
Bona part dels membres de l'expedició catalana al Dhaulagiri VII | FEEC

Bona part dels membres de l'expedició catalana al Dhaulagiri VII. Foto: FEEC


Una expedició formada per nou esquiadors de muntanya catalans intentarà l'ascens al Dhaulagiri VII, un cim de 7246 metres del massís de l'Himàlaia. L'encapçala Joan Cardona, seleccionador català i el més veterà del grup, en un projecte que ha anat aplegant participants de manera progressiva.

“Era una idea del meu pare i del meu germà”, explica Nil Cardona. “Ells havien estat al Nepal i tenien ganes de fer un cim amb esquís”, afegeix a NacióMuntanya. “Evidentment m'hi vaig afegir i vam pensar que una bona opció era el Dhaulagiri VII”. Curiosament, Marta Riba i Gerard Garreta, responsables del refugi de Colomina, també havien decidit fer-lo i van apostar per unir esforços. A l'expedició, que tot i aplegar un bon nombre de membres de la selecció catalana és totalment independent, s'hi van acabar afegint els gironins Gerard Vila i Àlex Masdeu així com l'osonenca Marta Garcia. A més, també en formarà part Mireia Miró, que és al Nepal des de fa dies.

L'expedició va marxar de l'aeroport de Barcelona aquest dimarts a la tarda (foto). Després de fer escala a Doha arribarà a Kathmandú on els esperen dos dies de tràmits. Dos vols interiors els permetrà acostar-se a l'objectiu. Per arribar al camp base, a 4.900 metres, faran un trekking de 5-7 dies. Per tot plegat els queda una finestra de deu dies per intentar l'atac al cim. “L'objectiu és sortir amb esquís del camp base però caldrà veure si és possible”, assenyala Nil Cardona. “Hem escollit aquest cim perquè no té una gran dificultat tècnica però ens permet iniciar-nos a les alçades i en un massís com l'Himàlaia”, afegeix.

Els esquiadors catalans tenen previst tornar a casa el 3 de novembre. Pocs dies després la selecció farà la primera concentració a Tignes per preparar la nova temporada. Sobre si això els afectarà Nil Cardona no ho té clar. “Hi ha gent que ens diu que ens passarà molta factura i altres consideren que no ho notarem massa perquè en alçada hi estarem pocs dies”, assegura. En tot cas, aposten per fer un atac ràpid amb un sol campament, a banda del base, per sobre dels 6.000 metres.