L'Estat avisa per carta als secretaris municipals que el 9-N està suspès

La Delegació del govern espanyol a Catalunya s'ofereix per "col·laborar" amb els "primers garants de la legalitat"

Quico Sallés
07 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:35h
990_1412687419carta3
990_1412687419carta3


La Delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, ha remès una carta als secretaris i als interventors de tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb la que recorda que la consulta del 9-N està suspesa pel Tribunal Constitucional i els ofereix "col·laboració" per protegir la seva condició de "garants de l'ordenament jurídic". 

La carta, a la qual ha tingut accès Nació Digital, la delegada recorda que els secretaris i interventors són funcionaris "d'habilitació nacional" i que, per tant, han de complir la normativa i les ordres que emanen de l'Estat. En aquest sentit, els recorda l'obligació de complir les resolucions judicials i de "col·laborar en la seva execució". 

Una premissa que Llanos de Luna aprofita per insistir que "l'Administració General de l'Estat" té l'obligació de fer suport perquè aquests funcionaris puguin fer complir aquestes directrius. És a dir, que no se sentin obligats a incomplir la "legalitat" perquè l'Estat estarà al darrere per donar-los cobertura.