El Govern reobre els registres per poder votar el 9-N

La mesura s'adreça als estrangers sense nacionalitat espanyola, emigrants arreu del món i els presos

Redacció
07 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:52h
El Govern ha fet un pas més en la línia de desafiar la suspensió de la consulta i ha decidit reobrir els registres de votants del 9-N. La mesura afecta especialment els estrangers resident al país sense nacionalitat espanyola, els emigrants catalans arreu del món així com col·lectius com els de presos o persones depenents, entre altres. Totes aquestes persones –a diferència dels que tenen nacionalitat espanyola i viuen al Principat- necessiten registrar-se prèviament per optar a votar a la consulta.

L'admissió a tràmit del recurs d'anticonstitucionalitat va suposar que el Govern aturés tots els tràmits previs a la consulta, com per exemple la campanya institucional. Ara, s'han reobert els registres de votants amb el subterfugi legal que l'administració sempre ha d'acceptar qualsevol sol·licitud que li adreci un ciutadà. Una situació que, de nou, intenta esquivar la prohibició del Constitucional.

Oficialment els terminis per apuntar-se en aquests registres acaba aquest dimarts, 7 d'octubre, però tot apunta que s'allargarà uns "dies". Sigui com sigui, es recomana trucar al 012 per demanar informació on hi ha operadors especialitzats en la consulta.

Designades les seus territorials

La comissió de control del 9-N, formada per juristes i advocats designats pels partits favorables a la consulta, ha designat les set comissions territorials que, entre d'altres funcions, s'encarreguen de rebre les sol·licituds per votar a la consulta. A banda dels estrangers, també hi ha un cens de vot anticipat –persones que acreditin que el 9 de novembre no podran fer-ho- i que podran dipositar el vot del 20 al 25 d'octubre. En el cas de les comarques gironines, la comissió territorial està ubicada a la seu de la Generalitat a Girona, a la plaça de Pompeu Fabra, 1.