Detingudes una cuidadora i la seva germana per robar una anciana

Les dues veïnes del Gironès utilitzaven la targeta de crèdit de la víctima

Redacció
02 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:02h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues dones del Gironès, acusades d'un delicte d'estafa per un valor total de 2.200 euros. La detenció es va dur a terme el passat 24 de setembre i es tracta de dues dones de 18 i 32 anys, de nacionalitat hondurenya i veïnes de Girona i Salt. 

Els fets es remunten al passat 2 de juliol, quan la filla de la víctima denuncia que algú hauria utilitzat la targeta de crèdit de la seva mare, una senyora d'edat avançada. En total, n'hauria tret 1.200 euros. Un mes i mig més tard, el 19 d'agost, torna a denunciar noves operacions amb la targeta per valor de 200 euros i l'1 de setembre torna a presentar denúncia per haver-se-li endut 800 euros.

La hipòtesi dels Mossos és que la cuidadora de l'anciana, una de les dues detingudes, agafava la targeta de crèdit i li passava a la seva germana juntament amb el número PIN. Amb aquesta informació la segona implicada realitzava compres i extraccions de diners fraudulentes. Acte seguit tornava la targeta a la cuidadora, que la retornava al lloc on la guardava la víctima sense que aquesta se n'adonés.

La filla de l'anciana havia anul·lat i canviat la targeta després de posar la primera denúncia, però el fet que la seva mare seguís utilitzant el mateix número PIN facilitava la feina a les presumptes estafadores. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per les dues detingudes, que no tenien antecedents.