El lobby anti-avortista anuncia mobilitzacions contra Rajoy

El Foro de la Familia convoca pel 22 de novembre una marxa "massiva" | Insta els càrrecs del PP a plantar-se

EP
24 de setembre del 2014
Actualitzat a les 11:13h
Després de l'anunci de Mariano Rajoy que renunciava a reformar la llei de l'avortament promoguda per José Luis Rodríguez Zapatero -incomplint així una de les seves promeses electorals estrella-, el Foro de la Familia acaba d'anunciar que convoca una manifestació "massiva" el 22 de novembre a Madrid. El lobby anti-avortista entén que la retirada suposa un "abandonament" de l'executiu Rajoy al "compromís amb la vida i l'embarassada". 

El seu president del lobby, Benigno Blanco, ha mostrat la seva "decepció i tristesa" per la decisió de Rajoy, i ha reivindicat que "el compromís amb els no-nascuts el seguirà liderant la societat civil", que tractarà "de construir una nova majoria social compromesa amb la vida i la dona".

"No es pot entendre que ara s'avorti l'avantprojecte de llei", assegura l'entitat, sobretot perquè crea "una profunda indignació" entre molts espanyols "que van votar al PP i van creure en la seva paraula". Aquesta decepció, avisa, "molts no l'oblidaran a l'hora de votar".

De fet, Blanco insta als militants i càrrecs del PP incòmodes amb la retirada de la reforma "a fer present la seva discordança i a aportar el seu granet de sorra per defensar la vida, fins i tot amb iniciatives parlamentàries".

Lloances a Gallardón

Blanco també ha lloat la decisió de plegar presa pel fins ahir ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón: "Li estem molt agraïts per la seva valenta i sempre raonada defensa del dret a la vida i del suport a la dona embarassada. Ha fet que algunes dones reflexionessin i decidissin no avortar. Per ell, els ideals són més importants que el poder personal. Això sí que és un exemple d'honestedat política."