L'AMI recorda que els ajuntaments poden organitzar el 9-N

De moment, 600 consistoris, que governen més de cinc milions d'habitants, impulsen una moció de suport a la consulta impulsada per l'AMI i per l'ACM

Quico Sallés
22 de setembre del 2014
Actualitzat a les 11:10h
Vila d'Abadal i Miquel Buch, aquest matí en la presentació de la Moció.
Vila d'Abadal i Miquel Buch, aquest matí en la presentació de la Moció. | QS/ND
Vila d'Abadal i Miquel Buch, aquest matí en la presentació de la Moció. Foto: QS/ND
 
“Som indispensables”. Amb aquesta fermesa s'ha pronunciat l'alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, aquest matí en presentar la moció en favor del 9-N que, aquesta setmana, s'aprovarà en més de 600 municipis, les quatre diputacions i diversos consells comarcals. En aquesta línia, tant Buch com el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, han deixat clar que els consistoris estan a disposició del Govern i del Parlament per organitzar la consulta.
 
De fet, Vila d'Abadal ha recordat que l'entitat que presideix té com un dels seus objectius poder fer consultes institucionals des dels consistoris si Madrid atura la via governamental,  tal i com  va recordar el primer informe del Consell Assessor per la Transició Nacional que proposava com a sortida una consulta coorganitzada per ajuntaments i societat covil.
 
El text de la moció, impulsada per l'AMI i l'ACM també ha estat pactada per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, demana als ajuntaments que garanteixin el “procés democràtic”. Un cop aprovada la moció pels consistoris que, de moment, governen més de cinc milions d'habitants, es lliurarà el proper 4 d'octubre al president en el mateix Palau de la Generalitat.