Joan Roca i Iolanda Bustos, pregoners dels 70 anys del Mercat del Lleó

La festa d'aniversari del mercat serà el proper 4 d'octubre amb concerts, espectacles i tastets gastronòmics

Redacció
19 de setembre del 2014
Actualitzat a les 11:37h
El Mercat del Lleó fa 70 anys. Per celebrar aquesta efemèride, el proper dissabte 4 d'octubre s'han programat una sèrie d’activitats per a tots els públics a la plaça de Salvador Espriu amb l'objectiu de fer de la jornada una festa d'aniversari especial. Els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos, xefs dels restaurants El Celler de Can Roca i La Calèndula respectivament, seran els encarregats de llegir el pregó d'aquest gran acte que posarà el punt final a les activitats commemoratives que s'han fet en els darrers mesos.

La jornada s'encetarà a 2/4 de 6 de la tarda, amb una tamborinada a càrrec de La Banda d’en Pere Botero, que sortirà de la Rambla i recorrerà diversos carrers de la ciutat fins a arribar al Mercat del Lleó, on es faran els parlaments institucionals i la lectura del pregó a partir de les set, moment en què començaran també els tastets gastronòmics. A més d'aquestes activitats, la festa comptarà amb l'actuació humorística de Xuriguera i Faixedas, amb l'espectacle infantil de la companyia La Bleda i amb els concerts de la Jove Big Band de Girona i el grup The Blackiss.

L'actual Mercat del Lleó és hereu del mercat que se celebrava a l'edat mitjana a la zona del Mercadal de Girona. A partir del segle XVIII, es va ubicar un mercat setmanal a la plaça de les Cols, espai que actualment ocupa la rambla de la Llibertat. El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment l'edifici actual del Mercat Municipal d'Abastaments a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, coneguda popularment com a plaça del Lleó. A partir del 26 de setembre, el mercat obrirà també els divendres a la tarda amb la voluntat d'apropar-se a nou públic.