Girona torna al 1809 aquest cap de setmana i reviu els Setges Napoleònics

Es recrearà El Gran Dia de Girona i també la conquesta del castell de Montjuïc per part de les tropes franceses | Un terç dels 120 figurants són gironins

Redacció
18 de setembre del 2014
Actualitzat el 19 de setembre a les 11:17h
576_1411026636_portada_setges_napoleonics
576_1411026636_portada_setges_napoleonics
Girona acollirà aquest cap de setmana la VII Festa Reviu els Setges Napoleònics, que té com a objectiu recrear els episodis històrics que va viure la ciutat ara fa més de dos segles, durant la Guerra del Francès. Dissabte i diumenge els carrers del Barri Vell s'ompliran de fusellers, combatents, heroïnes i membres de la infanteria francesa que es van enfrontar a Girona el 1809.

El plat fort de la primera jornada, el dissabte dia 20 de setembre, serà la recreació del Gran Dia de Girona al Barri Vell, que es farà a la plaça de Sant Domènec a partir de 2/4 de 7 del vespre. A més, durant tot el dia hi haurà altres activitats com per exemple una demostració de jocs de taula de les guerres napoleòniques o una desfilada de grups de recreació històrica per la ciutat.

El diumenge, dia 21 de setembre, a les 12 del migdia, tindrà lloc la recreació de la conquesta el castell de Montjuïc per les tropes franceses.

S'incorpora un grup de lleugers de Catalunya

Una de les novetats d'aquesta setena edició és la incorporació d'un grup de lleugers de Catalunya. El president de l’entitat organitzadora, Jordi Bartina, ha remarcat que "més enllà de la recreació històrica, es vol que les jornades dels Setges siguin una activitat cultural que es pugui gaudir en família". Aquest any hi participaran prop de 120 recreadors, un terç dels quals són gironins.

Per la regidora d'Empresa i Ocupació, Marta Madrenas, es tracta d’un "esdeveniment consolidat" que s'ha convertit en un atractiu turístic de la ciutat. "Els Setges s’han d’entendre no només com una ocasió lúdica i cultural de conèixer la història de la ciutat, sinó també una manera amena i divertida d’apropar els ciutadans i les ciutadanes de Girona a la possibilitat d’interpretar el nostre patrimoni", opina.