Més de 20.000 gironins reclamen a la Via Catalana que els deixin votar

La majoria es traslladen a la V amb autobús, tot i que també s'ha utilitzat el tren i el vehicle propi

Redacció GironaInfo.cat
11 de setembre del 2014
V a la Diagonal
V a la Diagonal | @gelopezfageda
Tram del gironès de la Via Catalana 2014 Foto: Carles Palacio

Girona  ha tornat a viure una multitudinària mobilització aquesta Diada, amb més de 20.000 persones que s'han traslladat a la Via Catalana de Barcelona. Milers de persones d'arreu del país han omplert la Gran Via i la Diagonal de Barcelona al llarg d'onze quilòmetres, en un to festiu, amb un clàm unànime: els catalans volen votar.

La mobilització de l'Onze de Setembre ha consistit en una immensa V entre les places d'Ildefons Cerdà i Pius XII fins a les Glòries seguint els eixos de la Diagonal i la Gran Via . Al llarg d'aquests onze quilòmetres els participants han dibuixat amb les seves samarretes grogues i vermelles una gran senyera de banda a banda de les avingudes. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat 1.800.000 persones.

El moment àlgid s'ha viscut a les 17.14 quan una noia que el proper 9 de novembre farà 16 anys -i per tant podrà votar a la consulta- ha dipositat simbòlicament una papereta a l'urna situada just al vèrtex de la V. Un altre dels moments importants ha estat l'inici d'una gigaonada que des de les Glòries ha arribat als dos extrems de la V.

Les seccions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) així com Òmnium Cultural, les dues entitats que han organitzat la demostració de força sobiranista, han omplert 420 autocars amb més de 20.000 persones, que han començat a sortir el migdia. Altres ripollesos han optat pel tren o la carretera.

Participa en el seguiment de la V: envieu-nos i vídeos

La V s'ha desplegat a Nació Digital a través d'un seguiment minut a minut amb totes les informacions de tots els actes que s'han fet a Catalunya i arreu del món. Per aquest motiu, podeu enviar el material a [email protected] o 648 030 795 (whatsapp).
 
Tant el correu com el número de telèfon el podeu reenviar i agregar a grups de whatsapp, o a qualsevol persona i assemblea territorial que vulgui col·laborar en aquest seguiment.
 
Demanem que s’informi de la localització de la informació, fotos i vídeos que s’enviïn. Les imatges que envieu apareixeran al mosaic que ha preparat Nació Digital per a la V humana del pròxim Onze de Setembre.

Podeu seguir el minut a minut de NacióDigital a l'especial: la V de la Diada - Via Catalana 2014.

Galeria de Fotos Concentració i Cant dels Segadors a la plaça del Vi de Girona (Miquel Serrabassa)

Galeria de Fotos Via Catalana 2014 al Tram del Gironès (Carles Palacio)

 
 
Un dels trams on hi havia gent d`Osona i el Ripollès. Foto: Iris Estrada