Girona implanta la integració tarifària al transport el proper dilluns

Començarà a aplicar-se a 10 municipis i la idea és que es vagi estenent | Es podran utilitzar targetes integrades que serviran tant pels busos com pels trens

per Redacció , 10 de setembre de 2014 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A partir de dilluns vinent, 15 de setembre, comença la integració tarifària de la Rodalia de Girona, el que suposa que els usuaris podran viatjar amb bus i tren usant un sol títol, segons ha informat el departament de Territori en un comunicat.


En una primera fase beneficiarà a 10 municipis, els que formen part de l'ATM de Girona: Maçanet de la Selva, Sils, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva,  Fornells de la Selva, Girona, Celrà, Bordils-Juià, Flaçà i Sant Jordi Desvalls.

Es podran utilitzar tots els títols integrats

 
A les estacions de l'ATM es podrà utilitzar tota la gamma de títols integrats: T-MES (1, 2 i 3 zones), T-50/30 (1, 2 i 3 zones), T-10/30 (1, 2 i 3 zones), T-10 (1, 2 i 3 zones), T-FM/FN 70/90 (1, 2 i 3 zones) i T-12. També seran vàlids els descomptes oferts sobre els títols T-MES a les persones membres de famílies monoparentals i famílies nombroses, així com a les persones en situació d’atur.


Per utilitzar aquest sistema integrat caldrà validar el títol cada vegada que s'iniciï un viatge mitjançant els lectors ubicats als autobusos o a les andanes de les estacions de tren. També caldrà validar-lo en fer un transbordament, excepte en els de tren a tren, on no serà necessari validar novament el títol de transport a l'estació d’enllaç que es faci servir.

1 hora i 15 minuts per fer transbordaments

El període de temps de què es disposa per fer el transbordament és d'1 hora i 15 minuts per als títols de transport d'una zona i s'incrementa en 15 minuts per cada zona addicional.
 
Les deu estacions compten amb noves màquines validadores, que incorporen la tecnologia sense contacte. Aquestes targetes, així com els títols de transport de l'ATM de Girona, es poden adquirir a 300 establiments repartits arreu del territori i propperament també serà possible adquirir-los a les estacions de tren. Tarifes de l'ATM Girona. Foto: Dep. Territori

 

Participació