El mal temps no enterboleix un lluït Torneig de Bàsquet BBVA de Sant Julià

La competició se celebra en quatre comarques | Un total de 203 equips van disputar més de 400 partits, tot i els canvis de pavellons a última hora

Irene Giménez Vinyet
08 de setembre del 2014
Una de les pistes de Sant Julià de Vilatorta
Una de les pistes de Sant Julià de Vilatorta | Torneig de Bàsquet BBVA
Tot i el mal temps, l'edició d'enguany ha estat un èxit total. Foto: Torneig BBVA Bàsquet Sant Julià
 
La 30a edició del Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià ha estat passada per aigua, però la pluja que ha caigut aquest cap de setmana no ha impedit l'èxit de l'esdeveniment. Les fortes tempestes van deixar fora de servei alguns pavellons de la comarca d'Osona, on estava previst que es juguessin partits. En concret, el pavelló de Roda de Ter, Torelló i el de Manlleu van aquedar afectats pels intensos ruixats de divendres i dissabte.
 
Tot i els entrebancs, el torneig s'ha pogut celebrar sense problemes, en part, gràcies a la predispoció dels equips a traslladar-se a altres localitats per jugar els seus partits. Els 203 equips participants han pogut jugar més de 400 partits en una trentena de pistes de quatre comarques: Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Gurb, Vic, Taradell, Hostalets de Balenyà, Tona, l'Esquirol, Prats de Lluçanès, Montesquiu, Olost, Sant Hipòlit de Voltregà i Centelles, d'Osona; Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, de la Selva; Ripoll, del Ripollès; i Aiguafreda i la Garriga, del Vallès Oriental.

Enguany, el Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià ha comptat amb la presència dels sis millors equips de Catalunya i Andorra: divendres, el MoraBanc Andorra es va imposar a La Bruixa d'Or Manresa per 68 a 61; dissabte es va disputar el partit de la categoria LEB or, que va enfrontar el Lleida i el Prat Joventut, quedant 69 a 52; i diumenge al matí, enmig d'una gran expectació, es va jugar el partit més esperat, que va acabar amb victòria del Barça davant el FIATC Joventut per 71 a 65.
 
Les diferents finals que es van jugar al llarg del cap de setmana van ser també molt emocionants. La 20a edició del Trofeu Albert Tobal de cadet preferent va ser per a L'Hospitalet, que es va imposar al Joventut per 51 a 31. La final de la categoria sènior masculí, jugada entre el CB Vic i el CB Quart, se la van emportar els gironins per quart any consecutiu. I l'equip campió de la sènior femení ha estat el Santa Rosa de Lima, i el subcampió el CN Sabadell.
 
Finalment, és important destacar d'aquesta edició la solidaritat dels equips, el públic i els veïns de Sant Julià, que van fer cas a la crida que es feia des de l'organització amb la campanya de Càrites i Banc d'Aliments Fes la teva cistella, i s'ha recollit gran quantitat d'aliments.

El Joventut i l'Hospitalet inauguren el Torneig de bàsquet BBVA de Sant Julià

El Torenig de Bàsquet de Sant Julià celebra els 30 anys amb canvi de dates




Més de 203 equips han participat en el Torneig BBVA de Sant Julià Foto: Torneig de Bàsquet BBVA