Ja es coneixen les 42 colles classificades per al Concurs

Des del certamen s'han enviat avui mateix totes les invitacions

Redacció
01 de setembre del 2014
576_1409561489concurs
576_1409561489concurs
 El XXIVè Concurs de Castells celebrat a la Tarraco Arena el 2012. Foto: Delcamp.cat

Amb l'arribada del mes de setembre, es tanca el Rànquing Estrella, que al llarg del darrer any natural ha mesurat, a base dels tres millors castells de les cinc millors actuacions de cada colla, la seva aptitud per a entrar al Concurs de Castells i, en cas de fer-ho, en quina de les tres jornades participar.

Així, tancat el rànquing, ja coneixem quines colles seran les convidades a participar-hi. A l'edició del diumenge 5 d'octubre hi prendran part les 12 primeres colles. Amb la renúncia ja oficial de la cinquena, els Minyons de Terrassa, també hi participarà la tretzena de l'índex. Així, hi seran, per ordre classificatòria: els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sabadell, els Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell.

Disssabte 4, també a la TAP, hauran actuat les colles de les posicions 14 a la 31: els Xicots de Vilafranca, els Marrecs de Salt, els Castellers de Sant Cugat, els Sagals d'Osona, els Xics de Granollers, els Moixiganguers d'Igualada, els Castellers del Poble Sec, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers de Terrassa, els Castellers de Lleida, els Bordegassos de Vilanova, els Castellers d'Esplugues, els Castellers de la Sagrada Família, els Xiquets del Serrallo, la Jove de Sitges, els Castellers d'Esparreguera, els Nois de la Torre i els Salats de Súria.

Diumenge 28 de setembre, la jornada de Torredembarra acollirà una dotzena més de colles. Hi seran convidades les que ocupen les posicions de la 32 a la 43. La renúncia ja anunciada de la 40a colla, la Jove de Barcelona, farà que hi entri la 44. Així, les colles convidades seran: Al·lots de Llevant, Castellers de Cornellà, Tirallongues de Manresa, Castellers de Berga, Castellers de Mallorca, Minyons de l'Arboç, Castellers de Badalona, Margeners de Guissona, Castellers de Cerdanyola, Colla Jove Xiquets de Vilafranca, Colla Castellera de Figueres i Vailets de l'Empordà.

Si es produïssin més renúncies, ocupen les posicions de la 45 a la 55 les colles de 7 que no s'han classificat per a cap edició i que podrien entrar si colles superiors decidissin no participar al certamen. Són els Castellers de Caldes, els Castellers d'Altafulla, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, els Castellers de Castelldefels, els Matossers de Molins de Rei, els Xerrics d'Olot, els Nyerros de la Plana, els Castellers de Solsona, els Castellers de les Roquetes, els Castellers de Mollet i els Brivalls de Cornudella.

Si cliqueu aquí, podreu veure tot el rànquing classificatori per al Concurs amb les 5 millors actuacions de cada colla.