El Festival de Jazz de Girona torna el 14 de setembre

La catorzena edició del certamen començarà amb una relectura en clau de jazz de temes d’Adrià Puntí i acabarà amb un espectacle gratuït a la Rambla

Redacció
29 d'agost del 2014
Girona
Girona | J. Mª Oliveras. Ajuntament de Girona.
Del 14 al 27 de setembre, Girona viurà el Festival de Jazz. Foto: J. Mª Oliveras / Ajuntament de Girona.

La 14a edició del Festival de Jazz de Girona portarà a la ciutat artistes reconeguts del panorama català i internacional del jazz. El festival arrencarà el 14 de setembre amb una marxa pels carrers de la ciutat a càrrec de la Girona Marxing Band i amb un original concert amb una relectura en clau de jazz de temes d'Adrià Puntí a càrrec de Girona Jazz Project. Shakin’ all tancarà el festival amb una proposta gratuïta de jazz i swing que recorrerà la Rambla el dia 27 de setembre.

"Aquest any s'ha fet una programació molt coherent amb el festival i també amb l'exigència global del projecte de Ciutat de Festivals. Cal agrair a la gent del Festival de Jazz que facin sempre un pas més assumint nous desafiaments", ha ressaltat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la presentació de l'edició d'enguany del festival. L'alcalde ha convidat també els gironins a "gaudir de les fórmules de consum cultural que s'aixopluguen a l'entorn de la idea de Ciutat de Festivals".

El concert de Håkan Broström Quartet el 21 de setembre a l'Auditori serà el concert estrella d'aquesta edició del Festival de Jazz, tal com ha destacat el seu director, Francesc Ubanell. Ubanell s'ha felicitat també d’incorporar aquest 2014 l'Espai Marfà dins els escenaris del festival. Aquest equipament municipal acollirà una proposta didàctica de taller de cançons de jazz a càrrec de David Pastor el 17 de setembre. "El festival continua amb la línia originària de presentar apostes de risc i actuacions artístiques de primer nivell", ha afegit el director del festival. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha manifestat l’aposta "decidida i convençuda" de la Diputació en el projecte.