Denunciats 23 busos i 11 taxis per operar irregularment a l'aeroport de Girona

De gener a juliol, els Mossos han inspeccionat 114 vehicles a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar

Redacció
27 d'agost del 2014
Una patrulla dels Mossos, inspeccionant una forgoneta de transport de passatgers.
Una patrulla dels Mossos, inspeccionant una forgoneta de transport de passatgers. | Mossos d'Esquadra
Una patrulla dels Mossos, inspeccionant una forgoneta de transport de passatgers. Foto: Mossos d'Esquadra

De gener a juliol, els Mossos d'Esquadra han denunciat 23 autobusos i 11 taxis que realitzaven de manera irregular el transport de viatgers fins a l'aeroport de Girona. En el que portem d'any, els mossos han inspeccionat 114 vehicles conjuntament amb els vigilants de la instal·lació de Vilobí d'Onyar.

Les infraccions més habituals en el cas dels taxis han estat realitzar el servei sense el corresponent títol habilitat, incompliment de terifes o bé el que s'anomena taxi pirata, que significa transportar viatgers sense cap mena d'autorització. Pel que fa als autobusos, la majoria de denúnices estan relacionades amb els temps de descans o la manca de fulls de registre de conducció dels conductors.

La policia catalana realitza aquests controls al llarg de tots els mesos de l'any, però s'incrementen durant el període de vacances, quan hi ha més afluència de passatgers a l'aeroport. Augmentar el control per detectar els serveis il·legals era una de les repetides queixes de les empreses d'autobusos i col·lectiu de taxistes.