El FITAG ja ha començat

L'espectacle «Carícies de pedres i aigües» dóna el tret de sortida a la 14 edició del festival de teatre amateur de Girona

Redacció
27 d'agost del 2014
El col·lectiu teatral Afrogironins han donat el tret de sortida a la catorzena edició Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), al Teatre Municipal, amb l'espectacle Carícies de pedres i aigües. Sota la direcció de La Nave Va i amb la col·laboració del Cor Àkan, Afrogironins han presentat una obra creada especialment per al Festival i que se centra en la visió del teatre com a pont per a la integració de les cultures.

De fet, aquest és el fil conductor de l'edició d'aquest any: promocionar el teatre posant atenció en la integració, la cooperació i la multiculturalitat. El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy ha definit el FITAG com un Festival "actiu, participatiu, obert al món i multicultural" i ha incidit en el fet que "la Diputació, com a organitzadora del FITAG, fa una aposta decidida pel teatre no professional perquè aquesta és la millor garantia de tenir un teatre professional".

Per Martí Peraferrer, com a director del FITAG, el Festival "és la festa major de les companyies de teatre amateur gironines que cada any donen la benvinguda als grups de fora" I ha destacat el fet que durant aquests darrers deu anys el FITAG s'ha convertit en un "Festival amb personalitat pròpia".

Programació completa del Fitag