Menys aigua a l'Onyar, a causa del tancament de la séquia Monar

Durant deu dies, el riu gironí reduirà el seu cabal

per Redacció, 20 d'agost de 2014 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La séquia Monar haurà d'estar tancada deu dies a causa d'una incidència a l'altura de la fàbrica Gassol de Salt. Com a conseqüència del tall, el cabal d'aigua del riu Onyar disminuirà considerablement a partir del pont de pedra. De tota manera, els responsables de l'ajuntament de Girona asseguren que es mantindrà un mínim cabal ecològic i que la mesura no afectarà negativament als peixos i a les aus que habiten al riu.

Normalment la séquia té un cabal d'uns tres metres cúbics per segon. Al riu Onyar hi transcorren habitualment uns 0,27 metres cúbics per segon (promig de les mesures del mes de gener del 2014 sota el pont de la Font del Rei) que, sumats al cabal provinent de la séquia, permet que el tram de riu de les conegudes cases de l’Onyar tingui una làmina d’aigua de marge a marge. El tancament temporal de la séquia comporta, per tant, que els 0,27 metres cúbics per segon no siguin suficients per crear el mirall d’aigua habitual i s’entrevegi la sorra del fons del riu.

 

Participació