1 de 10

Declarada «l'emergència per senglar»

per Redacció, 14 d'agost de 2014 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una família de senglars. Foto: QS/ND

Després de dies de queixes i negociacions entre Unió de Pagesos i el Goverm, finalment s'ha activat l'emergència per senglars. Si fins ara Catalunya havia incorporat a l'imaginari col·lectiu termes com el NeuCat, Procicat o Allaucat potserr ara s'hi afegirà el Senglarcat. Així es pot interpretar la decisió del Departament d'Agricultura de declarar l'emergència cinegètica a 180 municipis de les comarques gironines on hi ha superpoblació de porc senglar. 
 
La mesura implica que a partir de l'1 de setembre, quan entri en vigor la mesura, es faran batudes extraordinàries amb un contingent de caçadors, pagesos i Agents Rurals que cobriran les superfícies on actualment no hi ha prou caçadors per atacar el problema. 
 
El director territorial d'Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol, ha admès que l'augment de població de senglar s'ha convertit en un problema, sobretot per a la pagesia, però diu que és impossible tenir una previsió sobre quan es pot controlar la plaga. "Podem garantir la feina, no els resultats", afirma. 

 

Arxivat a:
Societat, caça, senglar, natura
Participació