Pals acull la 34ª Fira de Vins i Caves de Catalunya

Els 14, 15 i 16 d'agost els visitants podran tastar una gran varietat de productes catalans

VADEVI.cat
14 d'agost del 2014
576_1407841571Pals
576_1407841571Pals
Els dies 14, 15 i 16 d’agost, Pals acull novament la Fira de Vins i Caves de Catalunya, en la seva 34a edició, en el marc tradicional del Pati de Ca La Pruna del recinte medieval de la vila. L’horari serà cada dia de 19:30 a 24:00 hores. La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’entitat organitzadora i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, l’INCAVI, CaixaBank i CCAM.
 
A la fira s’oferiran degustacions de vins de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació de més de 70 cellers i amb unes 120 referències de vins i caves. Cal remarcar la important presència dels cellers de la DO Empordà, que estarà representada per un 90% dels cellers integrants.
 
Pel que fa a aquesta denominació, la novetat d’enguany és que cinc cellers, Can Sais, La Vinyeta, Roig Parals, Cooperativa de Garriguella i Mas Patiràs, tindran la seva pròpia representació en un espai on a part de poder degustar, també es podran comprar els vins elaborats d’aquests cellers.

També com cada any, es convida una Denominació d’Origen forana que enguany és la DO Rías Baixas.
 
Paral·lelament a la Fira de Vins, també es durà a terme el 19è Tast de Formatges, on es podran degustar quatre varietats procedents de diferents comarques catalanes. Les formatgeries participants d’aquesta edició són: la Formatgeria Molí de Ger (Ger- Cerdanya) amb formatge Puigpedrós; Formatgeria Tros de Sort (Sort- Pallars Sobirà) amb formatge Serrat del Triadó “Roi”; Formatgeria Mas Alba (Terradellas- Pla de l’Estany) amb formatge Pla; i Formatgeria Mas Farró (La Vall de Vianya- Garrotxa) amb formatge Serrat d’Ovella.
 
Els preus per adquirir les 
diferents degustacions són de 8 euros pel tast de 4 vins o caves; 8 euros pel tast de formatges; i 12 pel combinat de 4 tasts de vins o caves + 4 formatges. A més, els participants en adquirir els seus tiquets també obtindran una copa tastavins per poder gaudir dels seus tasts de vins i caves en les millors condicions i d’un 
llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes.
 
També, la fira mostra el seu 
manifest a favor del suro com a tapament per a vins i caves, amb la col·locació d’uns expositors, on es podran dipositar els taps per ser reciclats. Aquesta acció compta amb la col·laboració de RETECORK i l’Institut Català del Suro.