Els 62 passatgers d'un autocar queden encallats a Maçanet de la Selva després de ser detingut el seu conductor

L'home, de nacionalitat anglesa, havia falsificat la targeta per al transport de persones

Redacció/EP
11 d'agost del 2014
Un dels autobusos de la companyia de baix cost.
Un dels autobusos de la companyia de baix cost. | Joan Torrens
Un dels autobusos de la companyia de baix cost. Foto: Joan Torrens

Els 62 passatgers d'un autocar de la companyia de baix cost Megabus han quedat encallats la nit d'aquest diumenge en una estació de servei de Maçanet de la Selva (Girona) després de ser detingut el seu conductor per falsedat documental.

Segons han informat aquest dilluns els Mossos d'Esquadra, van detenir el vehicle a les 17.00 hores en un control al quilòmetre 86 en sentit nord de l'autopista AP-7, i van comprovar que el conductor, de nacionalitat anglesa, havia falsificat la targeta de transport que l'habilita per al transport de persones.

Per aquesta raó, es va immobilitzar l'autocar a l'estació de servei, on els passatgers van quedar encallats, ja que la companyia no els va facilitar un conductor ni transport alternatiu per completar la ruta que realitzava el vehicle, de Barcelona a Londres passant per Tolosa.

Després d'unes set hores a l'estació de servei en espera de trobar una solució, alguns passatgers van acudir a hotels pròxims a dormir, tot i que deu han passat la nit al ras a l'estació. Segons els Mossos, la companyia ha assegurat que es farà càrrec del cost de l'allotjament que han desemborsat els passatgers.

Operador de baix cost

L'operador va iniciar aquesta ruta el 8 de juliol, amb una línia regular de baix cost que connecta Barcelona amb Tolosa, París i Londres a partir de dos euros el trajecte, preu que s'habilita per al 10% dels seients. La resta de les tarifes varien en funció de la demanda, però normalment se situen per sota de la mitjana d'altres operadors i mitjans de transport, ja que segons els impulsors poden oferir preus competitius perquè els seus autocars són més grans que la mitjana, amb 72 places front a les 50 habituals.

Megabus.com pertany a la multinacional de transport Stagecoach Group i va néixer el 2003 al Regne Unit; el 2006 va ampliar els seus serveis a l'Amèrica del Nord i el 2012 va afegir destinacions a l'Europa continental