Presó pels autors de 18 robatoris a les províncies de Girona i Barcelona

Els dos homes detinguts feien servir la violència si trobaven els inquilins a l’interior dels pisos

Redacció/EP
11 d'agost del 2014
Els Mossos d’Esquadra van detenir, el 6 d’agost passat, dos homes de 30 anys, de nacionalitat espanyola i dominicana i veïns de Barcelona i Girona com a presumptes autors de 18 robatoris en pisos de les demarcacions de Girona i Barcelona. Després de declarar en seu judicial, el Jutge ha decretat l’ingrés a presó per a tots dos.
 
Els fets es remunten al mes de març de 2013 i es van perllongar fins març de 2014. Per tal d’accedir als pisos trencaven el bombí del pany d’una forma molt peculiar i, un cop a dins, regiraven totes les estances per tal de trobar i sostreure tots els objectes de valor que estiguessin al seu abast.
 
Normalment accedien als pisos sense que hi hagués ningú però, en cas de topar-se amb els inquilins, no dubtaven en fer servir la violència i la intimidació per tal d’aconseguir el seu fi fins al punt d’haver encanonat amb una pistola algunes de les víctimes.
 
Els objectes sostrets eren molt variats però en destaquen sobretot les joies i els aparells electrònics tals com ordinadors, tauletes, televisors, consoles i càmeres de fotos. En un dels robatoris van sostreure 4.000 euros en efectiu. El material sostret era venut en botigues de segona mà mitjançant terceres persones, conegudes dels detinguts, que no tenien res a veure amb els robatoris.
 
Dels 18 robatoris, 17 van produir-se a la demarcació de Girona, concretament a Cassà de la Selva, Girona, Cornellà de Terri, Bonmatí, Medinyà, Hostalric, Flaçà, Bordils, Anglès, Torroella de Montgrí i Sant Julià de Llor. El darrer fet va ser a Sant Celoni.