Detenen una parella al barri de la Font de la Pólvora per cultivar marihuana

El jove i la dona tenien més de 300 plantes amagades al soterrani de l'edifici

Irene Giménez Vinyet
08 d'agost del 2014
Plantació de marihuana trobada a la Font de la Pólvora
Plantació de marihuana trobada a la Font de la Pólvora | Aniol Resclosa
Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir els responsables de la plantació de marihuana trobada dimecres al barri de la Font de la Pólvora de Girona.

Es tracta d'un jove de 28 anys i d'una dona de 41 que s'havien enginyat un sistema per amagar la plantació; Van tapiar la cambra d'aïllament que es troba sota els baixos, i que serveix per prevenir la humitat del bloc, i van fer un forat dins d'un armari fixat a la paret del seu habitatge per poder-hi accedir amb facilitat. A més, havien aixecat el terra i trencat el formigó fins arribar a la cambra d'aïllament.

En total, els dos detinguts cultivaven 310 plantes de marihuana dins de l'habitacle i també posseïen estris de tot tipus pel seu cultiu, com ventiladors i làmpades. Per accedir als baixos on hi havia el planter, la parella havia fixat una escala mig atrotinada.

Forat al paviment per accedir a la plantació de marihuana Foto: ACN

La marihuana es va descobrir en un operatiu per desconnectar de la llum pisos, aquesta vegada del carrer dels Tarongers, que defrauden l'electricitat. En total, es van localitzar 38 comptadors, dels 48 pisos de la zona.

En paral·lel a la inspecció elèctrica, els Mossos d'Esquadra van aprofitar per comprovar que no es fessin altres activitats il·legals a la zona. La sorpresa va aparèixer a la cambra d'aïllament, situada als baixos de l'edifici número 3 del carrer, on els agents van veure que la reixeta que porta a l'exterior de l'edifici estava soldada, i darrere, hi havia una paret de totxos. Després d'arrencar la reixa i trencar la paret, els mossos van descobrir una gran plantació de marihuana.

Reixeta i paret tapiada de totxos a l'edifici número 3 del carrer Foto: ACN

Durant l'operatiu, la parella, detinguda per delicte contra la salut pública, es va amagar dins del pis i van obligar als mossos a tirar la porta a terra poc després de les tres de la tarda, hora en què va arribar l'ordre judicial.