Els busos exprés.cat fan créixer un 31% els viatgers entre Olot i Girona

En el primer mes, 5.209 persones han utilitzat el servei directe i semidirecte entre les dues ciutats | Hi ha un autobús cada dues hores, amb WI-FI i premsa a bord

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
01 d'agost del 2014
Un dels busos exprés.cat, entre Olot i Girona
Un dels busos exprés.cat, entre Olot i Girona | Andreu Oliveras
El bus exprés.cat fa un mes que fa el trajecte entre Olot i Girona. Foto: Andreu Oliveras

Des que l'1 de juliol es van posar en marxa els autobusos exprés.cat que uneixen Olot i Girona de manera directe, o en alguns casos amb una única parada a Besalú, 5.209 viatgers han utilitzat el servei. Això suposa un 31% més dels que l'any passat van utilitzar la línia regular per desplaçar-se entre les dues ciutats, amb un trajecte més llarg i parant a més poblacions.

Les bones xifres del juliol, un mes sense estudiants i amb força gent ja de vacances, encoratja als responsables a ser optimistes de cares al setembre, quan tot torni a la normalitat. Com explica Àlex Gilabert, gerent de TEISA, empresa concessionària del servei, el prototip d'usuari és majoritàriament "gent gran i gent jove que sobretot l'utilitza per motius de feina i estudi".

En total s'han incorporat 8 autobusos exprés.cat que fan el trajecte en cadascuna de les direccions, amb una freqüència horària de cada dues hores. A més, aquests nous autobusos s'intercalen amb els ja existents, de tal manera que cada hora hi ha un autobús que uneix Girona i Olot.

Autocars amb Wi-Fi i premsa a bord

La nova freqüència de pas també incorpora un autobús que arriba a la capital garrotxina abans de les vuit del matí, una històrica demanda, sobretot per estudiants de l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot. Els autocars estan equipats amb Wi-Fi gratuït i exemplars de la premsa diària.

Pel regidor de mobilitat, Josep Ferrés, el servei exprés.cat compleix "un dels objectius de facilitar el transport públic" entre els olotins. El bitllet senzill costa 7,45 euros i està integrat en el sistema tarifari de les Targetes Valor que també serveixen pels viatges entre Olot i Barcelona i al Bus Transversal. Funciona carregant una determinada quantitat de diners, que no caduca, la qual es pot utilitzar en qualsevol dels trajectes amb determinats descomptes.

Els busos Expres.cat compten amb servei de Wi-Fi i premsa a bord. Foto: Andreu Oliveras