Persones en risc d'exclusió netegen la vall de Sant Daniel

Han dut a terme treballs forestals i de plantació dins l'espai natural de les Gavarres | El programa ha costat 12.000 euros

Europa Press
31 de juliol del 2014
La restauració aprovada per la Comissió de Patrimoni es farà a la façana del Monestir de Sant Daniel de Girona i també al cimbori.
La restauració aprovada per la Comissió de Patrimoni es farà a la façana del Monestir de Sant Daniel de Girona i també al cimbori. | Anna Camps / ACN
Monestir de Sant Daniel. Foto: Anna Camps / ACN

Un equip de persones en risc d'exclusió social ha treballat en la millora d'hàbitats naturals humits de la vall de Sant Daniel, i ha dut a terme treballs forestals i de plantació dins l'espai natural de les Gavarres, amb implicació dels propietaris.

La millora, impulsada per l'Obra Social La Caixa, la Diputació de Girona i l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), i la inversió de la qual ronda els 12.000 euros, ha permès crear ocupació per a aquest col·lectiu de persones procedents de la Fundació Onyar-La Selva.

Les tasques han tingut lloc a dues finques privades amb acord de custòdia previ, la qual cosa ha fet que els propietaris s'involucrin plenament en la gestió i conservació del territori, a més del bon ús dels valors naturals, paisatgístics i culturals de l'entorn.

Amb la finalitat de millorar l'entorn i la qualitat mediambiental i d'oferir aixopluc a les espècies amfíbies, s'han creat nous embassaments temporals i s'han plantat més de 60 espècies autòctones, i a l'entorn la millora forestal que abraça més d'una hectàrea contribuirà a fer créixer la biodiversitat, disminuirà el risc d'incendi i facilitarà l'accés a l'espai.

Segons la Diputació, aquests esforços donen continuïtat al treball de difusió i educació mediambiental del valor natural de la vall de Sant Daniel, que l'ANG duu a terme any rere any des de la seva creació el 1981.

El projecte s'ha pogut conèixer més detalladament gràcies a tres visites guiades que s'han ofert al llarg del mes de juny passat a la vall, organitzades per l'Agrupació de Defensa Forestal de Girona, la ciutadania i els joves treballadors de l'Inventari de Flora i Fauna dels Espais Humits i Senyalització de Camins de la Vall de Sant Daniel.