Homenatge pòstum a l’arbucienc Josep Maria Bosch

L’acte, organitzat pel Consell Consultiu de la Selva i l’Associació de Jubilats d’Arbúcies, va comptar amb la consellera de Benestar social i el senador Josep Lluís Cleries

Redacció
24 de juliol del 2014
La vídua de Josep Maria Bosch rep la placa d'homenatge a Josep Maria Bosch
La vídua de Josep Maria Bosch rep la placa d'homenatge a Josep Maria Bosch | DBM
El senador Josep Lluís Cleries es dirigeix al públic assistent a l'homenatge de l'arbucient Josep Maria Bosch Foto: DBM

L’espai Irla de l’antic Santa Caterina de Girona va acollir l’homenatge pòstum a l’arbucienc Josep Maria Bosch, mort fa uns mesos. Un acte emotiu en què es va posar de manifest la important tasca de Bosch en defensa dels drets de la gent gran, la seva implicació per aquest col·lectiu i l’amistat forjada amb les diferents persones que van participar a l’homenatge. 
 
L’acte, promogut pel Consell II de la Gent Gran de Catalunya i organitzat pel Consell Consultiu de la Selva (CC) amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Arbúcies, va ser conduït pel vicepresident del CC, Manel Serras, i va comptar amb la presència del senador, Josep Lluís Cleries, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el president del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva, Joan Garriga, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Arbúcies i amic, Lluís Danís, entre d’altres persones que també van participar a l’acte.
 
En la seva intervenció, Cleries va recordar que Bosch era una persona "inquieta i compromesa amb la gent i, sobretot, amb la gent gran" i que "volia una Catalunya, un Arbúcies, una comarca i una societat per a totes les edats". Cleries va concloure que Bosch "és un referent a seguir per a la seva manera de fer" i que a banda de perdre una gran persona "vam perdre un amic".
 
Implicació i persistència

Per la seva banda, la consellera de Benestar social i Família va destacar que "és un orgull per a un país com el nostre tenir el llegat de gent com en Josep Maria per tot això, la Generalitat li està molt agraït i li ha volgut retre aquest homenatge pòstum". El parlament de Joan Garriga va anar adreçat a la implicació i persistència de Bosch en els projectes que tirava endavant; i l’alcalde d’Arbúcies va assenyalar que Bosch "es va distingir pel seu caràcter persistent i la seva lluita per allò que considerava just" i va acabar dient que "la seva figura ha estat un model per a tots nosaltres".
 
Finalment, el seu amic i president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Arbúcies va regalar als assistents un repàs per la vida de Bosch, explicant les iniciatives que havia engegat en vida i, sobretot, l’estimació i amistat que havia forjat amb la gent que l’envoltava i destacant la vitalitat que caracteritzava aquest arbucienc. L’entrega d’una placa a l’esposa de Bosch, Rosa Gené, i la cançó, Un país petit , interpretat pel duet UMAMI va concloure l’emotiu homenatge.
 
Josep Maria Bosch va ser vicepresident 2n del Consell de la Gent Gran de Catalunya, del Consell Consultiu de la Selva i president de la Unió de Consells Consultius del territori gironí. A més, havia estat secretari de l’Associació de Jubilats d’Arbúcies i, després, president.

La vídua de Josep Maria Bosch rep la placa d'homenatge a Josep Maria Bosch Foto: DBM