CiU denuncia al Congrés el boicot de Renfe a la Diada

Pregunta si la companyia incrementarà el servei entre Figueres, Girona i Barcelona

Xavier Vallbona
17 de juliol del 2014
El diputat de Convergència i Unió al Congrés Jordi Xuclà ha dirigit una pregunta per escrit al govern espanyol per saber si la companyia ferroviària pensa incrementar el servei entre Figueres, Girona i Barcelona per atendre l'increment de passatgers previst amb motiu de la celebració de la Diada a la capital catalana. "Renfe ha d'actuar sota els criteris d'empresa pública i ha d'oferir el servei si hi ha demanda", ha assenyalat Xuclà a Nació Digital.
 
Amb tot, el diputat de CiU ha avisat que hi ha prou elements per pensar que la companyia no vol posar trens a disposició dels ciutadans de les comarques gironines el pròxim 11 de setembre. Ha denunciat que actua moguda per "prejudicis polítics" sense tenir en compte els criteris de "servei a la ciutadania i de mobilitat".

El govern espanyol és al darrere
 
Jordi Xuclà s'ha mostrat convençut que darrere la negativa de Renfe hi ha el govern espanyol. És més, ha dit que l'executiu de Mariano Rajoy està "utilitzant" una empresa pública amb una "intencionalitat clarament política" per evitar la mobilitat, i ha acabat lamentant que s'estigui vulnerant "el dret de manifestació" dels catalans.   
 
Els ajuntaments de Girona i de Figueres volien posar aquest any a disposició dels seus ciutadans un servei de tren especial com van fer el 2012, quan van llogar dos combois a l'empresa pública per anar a la manifestació de l'onze de setembre. Aquest cop els dos consistoris han topat amb la negativa de la ferroviària que ha argumentat que no disposa de prou efectius.