Avancem presentarà candidatura pròpia a Girona

Glòria Plana deixa el grup socialista a l'ajuntament i al consell comarcal i passa a ser no adscrita

Redacció ND/ACN
04 de juliol del 2014
Glòria Plana i Ignasi Thió han anunciat que Avancem tindrà candidatura pròpia a Girona
Glòria Plana i Ignasi Thió han anunciat que Avancem tindrà candidatura pròpia a Girona | ACN
Glòria Plana i Ignasi Thió han anunciat que Avancem tindrà candidatura pròpia a les primàries de 2015 a Girona Foto: ACN

Avancem presentarà candidatura a les eleccions municipals a Girona. L'encarregada d'anunciar-ho ha estat Glòria Plana, que aquesta setmana estripava el carnet del PSC. Plana havia presentat candidatura a les primàries per escollir alcaldable a Girona però, després que Avancem decidís dissabte que es constituïa com a nou partit , Plana va fer-se enrere. Tres dies més tard, Avancem ha volgut clarificar els seus objectius i anuncia que concorrerà a les municipals no només a Girona sinó també a d'altres municipis i amb suport de NECat. Plana ha avançat que passa a ser regidora no adscrita a l'ajuntament i que farà el mateix al Consell Comarcal del Gironès, on n'era la portaveu.
 
Plana, acompanyada d'Ignasi Thió,  ha explicat que volen plasmar els principis d'Avancem en una candidatura pròpia a les municipals, que tingui com a eixos la defensa del progrés, la igualtat, la justícia social i el compromís amb el dret a decidir.
 
Seguint la línia del que es va aprovar a l'assemblea del 28 de juny, a Girona la candidatura d'Avancem també tindrà el suport de NECat. Els membres del nou partit han assegurat que la de Girona és la primera candidatura que s'anuncia però que després en vindran d'altres a altres punts de les comarques gironines i arreu de Catalunya, tot i que no han volgut avançar quines ni quantes. 
 
Les renúncies de Glòria Plana
 
Tant Plana com Thió han deixat la militància i han estripat aquesta setmana el carnet del PSC. Després d'anunciar candidatura, la regidora Glòria Plana ha avançat que deixarà també el grup municipal i passar a ser regidora no adscrita, deixant els socialistes amb només sis regidors a l'Ajuntament de Girona. El mateix pensa fer al Consell Comarcal del Gironès on, a més, és portaveu del grup socialista. 
 
"Crec que haig de fer-ho per responsabilitat perquè seria una incompatibilitat seguir dins el grup municipal", ha declarat Plana, que defensa que continuarà treballant "amb la mateixa il·lusió, compromís i passió" per la ciutat de Girona. 
 
Plana i Thió han reconegut que hi ha més militants que volen deixar el PSC i seguir els seus passos. Ara bé, Thió ha remarcat que Avancem permet ser militant de diversos partits alhora i que, per tant, la seva voluntat no és la de que "hi hagi altes i baixes" sinó d'aglutinar persones amb vocació d'esquerres i en favor del dret a decidir.