Els alcaldes de l'AMI es manifestaran a la delegació del govern espanyol

Els jutges només han donat la raó a Llanos de Luna en 13 demandes i n'han tombat 73, en 275 contenciosos que manté l'entitat amb l'Estat

Q. Sallés
30 de juny del 2014
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va acordar aquest cap de setmana, a l'assemblea celebrada a Balaguer, internacionalitzar el conflicte que l'entitat manté amb la delegació del govern espanyol a Catalunya, i en el qual han estat denunciats dotzenes d'ajuntaments catalans. En aquest context, els alcaldes també es plantegen manifestar-se davant la seu que ocupa María de los Llanos de Luna, delegada del govern a Catalunya. Una decisió pendent només de trobar la data concreta. 
 
Les dues actuacions han estat provocades per l'allau de demandes i contenciosos judicials que té l'AMI amb l'Estat. Un balanç en el que la delegació del govern perd molt més que no hi guanya, segons l'informe dels advocats de l'AMI van presentar a l'assamblea.
 
A hores d’ara, els jutjats han desestimat o arxivat 73 contenciosos impulsats per la delegada espanyola María de los Llanos de Luna: 50 per sobirania fiscal (amb quatre sentències fermes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), una pel pagament de quotes a l’AMI i 22 per declaracions de “territori català lliure i sobirà”. Per la seva banda, els jutges han donat la raó als advocats de l’Estat espanyol en 13 ocasions (tres per sobirania fiscal, cinc per no penjar la bandera espanyola, quatre per declaracions de “territori català lliure i sobirà” i una pel pagament de quotes a l’AMI).

Els ajuntaments i consells comarcals denunciats per la delegació del govern espanyol ho són per: impulsar la “sobirania fiscal” (103), no penjar la bandera espanyola (93), declarar-se “territori català lliure i sobirà” (45), pagar la quota anual de l’AMI (32), cedir un local a l’AMI o la contractació de trens a l’Onze de Setembre de 2012 (el cas de Girona). Un total, doncs, 275 recursos i requeriments.