Surt a la venda la Grossa de Cap d'Any

Loteria de Catalunya vol aprofitar l'estiu per augmentar les vendes

Redacció/ACN
26 de juny del 2014
Actualitzat el 14 de març del 2024 a la 13:07h

La loteria de Cap d'Any, més estiuenca que mai Foto: Departament d'Economia i Coneixement

 

 

Els bitllets de la Grossa de Cap d'Any han començat a distribuir-se aquest dijous en 2.300 punts de venda de Catalunya. Des d'avui, i en un màxim de 72 hores, es posa a la venda el 10% de l'emissió, el que suposa un import d'uns 5 milions d'euros. A la xarxa de comercialització habitual dels productes de Loteria de Catalunya, enguany s'hi sumen petits comerços i mercats municipals, les operadores El Corte Inglés i Panini, així com establiments turístics. Es podran reservar números, excepte els més sol·licitats: 01714, 02014 i 91114 (la data de la consulta), que se sortejaran a la tardor. S'ha dissenyat un col·leccionable de quatre bitllets amb millores tècniques per facilitar el cobrament dels premis.

 

 

 
Les primeres comandes per al sorteig de la Grossa de Cap d'Any, l'import de les quals ascendeix a més de cinc milions d'euros, han començat a distribuir-se als punts habituals de venda dels productes de Loteria de Catalunya. Així, els primers bitllets de la segona edició de la Grossa catalana poden comprar-se des d'aquest dijous. En alguns establiments, però, no arribaran fins al llarg del cap de setmana, segons ha advertit la directora de Tributs i Joc, Elsa Artadi.
 
Com a novetat, enguany s'ha dissenyat un col·leccionable en quatre colors diferents. "Li dóna més alegria i diversitat", ha destacat Artadi. A més, el disseny introdueix una bengala. "Sortim per Sant Joan i és un motiu que desprèn festivitat", ha afegit la directora de Tributs i Joc, durant la presentació dels nous bitllets, aquest divendres a la platja Sant Sebastià de Barcelona.
 
L'emplaçament de la roda de premsa no ha estat a l'atzar. I és que Loteria de Catalunya confia en la temporada estival per atreure més compradors. "Hem avançat tres mesos la comercialització, coincidint amb els mesos d'estiu, perquè volem aprofitar que és un moment en què els catalans volten molt pel país", ha afirmat la directora de Tributs i Joc. A més, volen captar l'atenció dels turistes. "Rebem milions de visitants", ha recordat Artadi.
 
Més punts de venda
 
Per això, enguany, per primera vegada establiments turístics com hotels, càmpings i cases rurals se sumen a la venda dels bitllets de la Grossa de Cap d'Any. A més del sector turístic i dels 2.300 punts de venda habituals dels productes de Loteria de Catalunya, enguany hi haurà un canal complementari de comerços aportats per les associacions i fundacions del sector, així com El Corte Inglés i Panini. "D'aquesta manera augmenta la capil·laritat de la venda i qui vulgui comprar un bitllet tindrà al seu abast un punt de venda molt més a prop", ha afirmat Elsa Artadi.
 
Una altra novetat passa per un localitzador de punts de venda a la pàgina web www.loteriadecatalunya.cat , que facilitarà la ubicació dels establiments que distribueixen la Grossa de Cap d'Any a partir d'introduir un codi postal.
 
Els números més sol·licitats, a la tardor
 
Aquest any s'ofereix la possibilitat de seleccionar números concrets i reservar-los a través del punt de venda o de Loteria de Catalunya. De moment, però, els tres números més sol·licitats, 01714, 02014 i 91114, no es podran reservar per evitar "allaus", ha aclarit Artadi. "Possiblement, se sortejaran a partir de la tardor", ha avançat.
 
Nous premis
 
La Grossa de Cap d'Any ha creat dos nous grans premis : un quart premi que donarà 1.000 euros per euro jugat i un cinquè premi de 500 euros per euro jugat. Una altra de les novetats és que s'han augmentat les probabilitats d'obtenir algun premi en un 20%. Loteria de Catalunya ha ampliat a 35 milions d'euros el total de premis a repartir entre els participants en el seu segon any d'existència.
 
En total, es posaran a la venda 100.000 bitllets per un valor de 50 milions, gairebé el doble que l'any passat, dels quals es destinarà un 70% a pagar els premis. Els beneficis, un any més, aniran a programes socials de Catalunya.