Rècord d'inscripcions als casals d'estiu de Girona

Amb 3.110 apuntats, s'ha augmentat un 24,9% la participació | Segons l'ajuntament, la crescuda es deu a les beques i a la possibilitat d'apuntar-se només per una quinzena

Redacció
20 de juny del 2014
Un cop tancat el període d'inscripcions per al conjunt d’activitats que formen part de l'oferta de casals d'estiu municipals, la ciutat de Girona ha registrat 3.110 inscripcions. Aquesta dada representa un increment del 24,9% respecte de les places que es van ocupar l'any passat i suposa el màxim històric de participants des que es va posar en marxa el programa, l'any 2005.

La regidora de Joventut, Roser Urra, ha explicat que una de les novetats més importants d'aquest 2014 ha estat la possibilitat d'inscriure’s a les activitats només durant una quinzena, "flexibilitzant així l'oferta i adaptant-la a la necessitat de les famílies". En aquest sentit, de les 44 activitats programades, 17 oferien aquesta possibilitat, les quals han rebut 255 inscripcions.

Un altre dels factors que ha estat determinant, segons el consistori, per a l'augment de les inscripcions d'aquest estiu ha estat l’increment del 30,4% de les beques concedides per l'Ajuntament de Girona. De les 582 beques que es van donar el 2013 s'ha passat a les 759 atorgades aquest 2014. El programa d'estiu contracta a 380 joves de la ciutat, per exercir de monitors.