Toti Bes, nou campió català d'ultratrails

El gironí repeteix victòria a la Cerdanya i succeïx Arnau Julià, campió de Catalunya dels dos darrers anys

NacióMuntanya.cat
10 de juny del 2014
Toti Bes és el nou campió de Catalunya de curses d'ultraresistència després de guanyar la Volta Cerdanya Trail, la cursa de 87 km de la VCUF. El corredor gironí, que ja havia guanyat l'any passat en aquesta cursa, va superar per un sol minut Gerard Morales, un altre dels grans favorits, en una prova que també puntuava pel circuit Spain Ultra Cup. Bes succeeix així Arnau Julià, campió de Catalunya els dos darrers anys (el campionat és itinerant).

La forta calor va afectar al berguedà Pau Bartoló, un dels homes cridats a estar al podi. D'aquesta manera, la victòria se la van jugar Toti Bes i Gerard Morales, amb victòria final pel gironí per un sol minut de diferència fet que el va coronar com el nou campió català de l'especialitat en la tercera vegada que s'organitzava. En les dues primeres Arnau Julià –finalment baixa- havia guanyat. Bes va arribar a Puigcerdà amb 8:18:15 mentre que el de Moià ho va fer amb 8:19:27. El podi el va completar Juan María Jiménez a molta distància, concretament amb 9 hores i 11 minuts després de recórrer 87 quilòmetres i superar un desnivell positiu de 4.410 metres.