Glòria Plana, del moviment Avancem, força les primàries al PSC de Girona

La regidora es mostra "convençuda" que el partit serà "imparcial" i garantirà les mateixes oportunitats a les dues candidatures

per Redacció GironaInfo.cat , 10 de juny de 2014 a les 16:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'esquerra a dreta, Ignasi Thió, Glòria Plana i Joan Ignasi Elena, que han presentant candidatura a les primàries del PSC. Foto: Tania Tapia.

La regidora Glòria Plana ha decidit fer el pas i es presenta a les primàries del PSC a Girona com a representant del moviment crític Avancem. Plana ha fet l'anunci just el darrer dia per presentar candidatures.


Així doncs, el PSC celebrarà eleccions primàries a la ciutat de Girona i els gironins hauran d'escollir el 5 de juliol entre Glòria Plana i Sílvia Paneque. La regidora ha presentat candidatura a la seu del PSC acompanyada del líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i ha assegurat que concorre a les primàries per tornar a recuperar l'herència dels governs d'entesa. Plana també s'ha mostrat "convençuda" que el partit serà "imparcial" i garantirà les mateixes oportunitats per a les dues candidatures.

Glòria Plana ha anunciat la decisió a la seu del PSC però remarcant que la seva candidatura es subscriu dins el moviment crític Avancem (darrera del logotip del PSC hi han col·locat un plafó del moviment) i acompanyada pel diputat díscol Joan Ignasi Elena, líder d'aquesta corrent crítica amb la direcció dels socialistes.


Recuperar 'el PSC autèntic'de

Plana ha explicat que la decisió ha estat molt meditada i raonada durant dies i que, finalment, ha volgut fer el pas per promoure -des de dins del partit- una candidatura que sigui "una alternativa a la línia que el PSC està mantenint". La voluntat d'Avancem és recuperar l'herència dels governs d'entesa que hi va haver a la ciutat -amb Anna Pagans com a alcaldessa- i promoure un projecte "atractiu, ambiciós i obert" perquè aquells votants de fora del PSC "recobrin la confiança en un projecte d'esquerres catalanista". Plana també ha reivindicat que Girona ha estat "el bressol d'una forma d'entendre el progressisme catalanista", un aspecte que Avancem vol recuperar.


"Darrerament el PSC ha anat cap a una altra línia i volem lluitar per un PSC com el que teníem fins ara, el PSC autèntic de Pallach, Obiols i Pascual Maragall", ha manifestat Planam que considera que aquest tret és un dels que distingeix la seva aposta de la de l'altra candidatura de Sílvia Paneque.

Tot i ser una decisió meditada que no s'ha anunciat fins a darrer moment, Glòria Plana ha assegurat que concorre a les eleccions amb "moltes ganes" per tal de defensar un projecte de valors socialdemòcrates i catalanistes i també per comprometre's "de manera inequívoca" a favor del dret a decidir. Així mateix, la regidora no tanca portes a, si guanya, teixir aliances amb d'altres formacions progressistes.

Segura de la imparcialitat del partit

Durant la presentació de la seva candidatura, Plana ha desitjat que durant el procés que arrenca ara -i que és nou per al partit-, la direcció sigui imparcial. "Estic convençuda que des de l'estructura orgànica del partit es donarà exemple d'imparcialitat institucional i de nitidesa democràtica", ha declarat Plana, que alerta que la credibilitat del partit "està en joc".

La regidora ha apuntat directament al primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, com el màxim responsable de vetllat perquè el procés surti bé i ha dit que el PSC té l'oportunitat de demostrar als ciutadans que "les coses es poden fer bé des de dins dels partits".

El líder del moviment crític, Joan Ignasi Elena, ha fet costat a Glòria Plana i ha defensat que és una bona notícia que a Girona hi hagi primàries i que els ciutadans puguin escollir la candidata a l'alcaldia. A més, ha explicat que els eixos bàsics d'Avancem són la defensa "inexorable" del dret a decidir i la necessitat de proposar un discurs alternatiu pel que fa a les polítiques econòmiques.

De moment, només hi ha hagut una candidatura a les primàries sota la marca d'Avancem a la ciutat de Girona. Elena ha assegurat que la decisió de presentar candidatura s'ha de subscriure al cas concret de Girona i ha desmentit que sigui una estratègia a nivell nacional per fer un pols a la direcció del PSC.

Avancem té una trentena de representants a la demarcació de Girona i, a la ciutat en són sis. Entre ells, hi ha l'exregidor Ignasi Thió, la mà dreta de Glòria Plana en tot aquest procés, que es va enfrontar a Juli Fernández en el darrer congrés per liderar el PSC gironí.

 

Participació