Denuncien que dos policies del CNP van retenir un jove per parlar català

Els fets es van registrar a l'estació de tren de Figueres

Q.S.
05 de juny del 2014
ERC de Caldes de Malavella ha denunciat a través d'un comunicat que un jove va ser retingut per dos agents del Cos Nacional de Policia per parlar en català. Segons el comunicat, els fets van succeir el dimecres al matí, a l’estació de tren de Figueres, quan a un noi que respon a les inicials I.C.B. va ser requerit per una parella d’agents del cos de Policia Nacional que els hi mostrés el DNI.

"El jove va respondre en català que no el duia a sobre però que els podia donar el número perquè el comprovessin. Els agents li van exigir que el jove, que vestia amb un jersei independentista, parlés en espanyol, però ell va continuar parlant en català", detalla el comunicat.
 
Així mateix, segons ERC de Caldes, els agents l'haurien "forçat" a acompanyar-los fins el cotxe policial estacionat fora de l’estació de tren de Figueres. A l’interior del vehicle, els dos agents l'haurien interrogat sobre la seva "ideologia" així com van insistir que enraonés en espanyol. Finalment, la situació va acabar després que els dos agents comprovessin la identitat de I.C.B, i el van deixar sortir del cotxe policial. 
 
ERC Caldes denuncia que "el jove va estar sacsejat i maltractat verbalment, i que els insults també anaven dirigits contra Catalunya, els catalans i la llengua catalana, així com els independentistes".